;

Veilige medische technologie in revalidatie

17 mei 2018
Waardenburg
Oudere dame in scootmobiel

De invoering van het ‘Convenant veilige toepassing van medische technologie in ziekenhuizen’ zorgt in revalidatie-instellingen voor de nodige uitdagingen. Wil je hierover graag kennis delen met collega’s? Kom naar onze speciale workshop op 17 mei.

De tweede druk van het convenant is vanaf 1 september 2016 van kracht. Kort nadat Revalidatie Nederland en brancheorganisaties NVZ, NFU en ZKN het publiceerden. Inmiddels gaat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd steeds meer toezien op de naleving van het convenant. 

In onze gesprekken met revalidatiecentra komt de behoefte naar voren om kennis met elkaar te delen. Daarom organiseren wij deze workshop voor inkoopverantwoordelijkheden en hoofden techniek van revalidatie-instellingen. 

Voor wie

De bijeenkomst is specifiek gericht op inkopers en hoofden techniek werkzaam in revalidatie-instellingen. 

Programma  
 Vanaf   09.30  Inloop 
 10.00 Welkom en inleiding 
 10.05 Achtergronden, stand van zaken en toekomstverwachtingen over
het Convenant  veilige toepassing medische technologie
 10.30  Toelichting praktische tools: CMT en PRI
 11.00 Pauze 
 11.15 Interactieve sessie: Hoe breng je het convenant en het inkoopproces praktisch met elkaar in verband? 
 13.15 Afsluitende lunch 

 

Spreker met veel kennis en ervaring in medische technologie

De workshop wordt verzorgd door Addie Bouwman. Vanuit een carrière in de zorg houdt Addie Bouwman zich al 26 jaar bezig met projecten rondom medische hulpmiddelen, waarvan de laatste 6 jaar als zelfstandig ondernemer. Assortimentsbeheer, classificatie, projectmanagement, innovatie, QA, auditing en onderzoek voor het Ministerie van VWS, ACM en IGZ in het kader van veilige en operationeel effectieve toepassing van medische hulpmiddelen. Deze projecten worden nationaal en internationaal uitgevoerd, in ziekenhuizen, zorginstellingen en de medische industrie. Addie Bouwman is auteur en medeauteur van een aantal publicaties over medische hulpmiddelen en medische technologie en geeft regelmatig lezingen en trainingen, waarvan de laatste tijd met name in het kader van de MDR en het Convenant medische technologie. Vanuit de organisatie PUM wordt Addie Bouwman als vrijwilliger uitgezonden naar ontwikkelingslanden om een bijdrage te leveren aan de beschikbaarheid en toepassing van medische technologie en hulpmiddelen.

Deze  bijeenkomst vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze workshop? Neem contact op met:

Richard Vermeltfoort
Senior Adviseur
  • 06 55 80 63 85
;