;

Congres Energietransitie in de zorg

1 november 2018
Rhenen
Aanmelden
Windmolen

De gaskraan in Groningen gaat in 2030 dicht. Het kabinet wil dan ook de CO2-uitstoot met 49% verminderen. Wat betekent dat voor jouw zorgorganisatie? Hoe pak je de energietransitie aan? Denk en doe 1 november mee aan ons congres.

Minder energie gebruiken. Overstappen op duurzamere energie. In de bijzondere omgeving van Ouwehands Dierenpark in Rhenen wisselen we ideeën, kennis en ervaringen uit hoe we dit in de zorg voor elkaar kunnen krijgen. En daarna ga je met een concreet stappenplan de deur uit, zodat je in je eigen organisatie aan de slag kunt. (Het congres is alleen voor Intrakoop-leden)

 Programma
13.00 Ontvangst 
13.30 Welkom door dagvoorzitter Yvette Watson 
13.35 De toekomst van de energiewereld door Arash Aazami 
14.15 Op weg naar duurzame zorg door Cathy van Beek
15.00 Uitdagingen voor de zorg 
15.15  Pauze 
15.45 Zelf aan de slag met de energietransitie
17.15 Intermezzo bij de panda's
17.30 Plenaire afsluiting
18.00 Soep en broodjes 
19.00 Einde

Yvette Watson, dagvoorzitter

Yvette Watson leidt het congres. Zij is actief binnen de Green Deal Circulaire Gebouwen, betrokken bij het Deltaplan Duurzame Renovatie en voorzitter van de FMN Expertgroep Circulaire en Inclusieve economie. Geen wonder dat zij nr 7 is op de ABN AMRO Duurzame 50.  

Arash Aazami: De zon als basisinkomen 

Hoe ziet de energiewereld er in de toekomst uit? In zijn adviesrapport aan de overheid voorziet Arash Aazami digitalisering van het energielandschap. Wat zijn de sociale gevolgen voor onze maatschappij? Heeft iedereen straks toegang tot duurzame energie via internet? Wordt energie het nieuwe betaalmiddel? Laat je inspireren door Arash Aazami, adviseur in energie voor onder meer de Rijksoverheid en de Europese Commissie.

Cathy van Beek: Op weg naar duurzame zorg

In oktober spreken brancheorganisaties, zorgbestuurders, ministeries en organisaties zoals Intrakoop de Green Deal voor Duurzame Zorg 2.0 af. We willen in 2019-2021 samen de energietransitie aanpakken. Cathy van Beek licht deze Green Deal toe. Als kwartiermaker voor het Ministerie van VWS heeft zij ook met veel zorgbestuurders gesproken. Zij kan je de belangrijkste argumenten geven om draagvlak te krijgen bij je bestuurder. En als oud-bestuurder van Radboudumc kan Cathy ook veranderkundig inzicht delen over hoe je het meest groene effect behaalt.

Zelf aan de slag

Hoe zorgen we ervoor dat de zorg duurzamer wordt en minder afhankelijk van gas?  Onder leiding van experts ga je samen met collega’s aan de slag. Doel van deze workshops is een concreet stappenplan te maken waar je in je organisatie mee verder kunt.  

Nodig anderen uit voor dit evenement

;