;

Bijeenkomst capaciteitsplanning (VOL, inschrijven voor reservelijst mogelijk)

27 november 2018
Huis ter Heide (Zeist)
Verplegend personeel in gang ziekenhuis

Het is inmiddels elke dag in het nieuws: het personeelstekort in de zorg.

Eén antwoord of oplossing is er niet, maar naast het vinden en behouden van goed personeel speelt goed capaciteitsmanagement een sleutelrol in deze hele uitdaging. Hoe organiseer jij de flexibele schil in jouw organisatie? Betrek je externe partijen hierbij? Stel je gedurende het jaar je formatieplan bij en welke tools gebruik je hiervoor?

Doe je mee aan ons onderzoek en zien we je op 27 november?

Op deze en andere vragen proberen we samen met Randstad Gezondheidszorg en Tempo Team Gezondheidszorg antwoord te geven tijdens een bijeenkomst op dinsdag 27 november. (UPDATE; deze bijeenkomst is volgeboekt, aanmelden voor reservelijst kan nog en we overwegen vanwege het grote succes om in het 1e kwartaal van 2019 een herhaling van deze bijeenkomst te organiseren) We gebruiken de middag en avond om onderling ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. De bijeenkomst is bedoeld voor functionarissen op het snijvlak van HR, bedrijfsvoering, financiën en inkoop die direct en indirect betrokken zijn bij de inzet van personeel.

Onderdeel van de bijeenkomst is een kort onderzoek, deelname kost je maximaal 5 minuten. Via deze link kom je bij het online onderzoek. De resultaten van het onderzoek zullen tijdens de bijeenkomst besproken worden. Ook als je niet aanwezig kunt zijn op 27 november, nodigen wij je uit mee te doen aan ons onderzoek en krijg je de resultaten toegestuurd!

Bijdrage Dennis Moeke

Dennis Moeke, senior onderzoeker en docent aan de HAN University of Applied Sciences levert een inhoudelijke bijdrage over hoe data-gedreven capaciteitsplanning een bijdrage kan leveren bij het beantwoorden van deze vraag hoeveel zorgmedewerkers nodig zijn en wanneer deze moeten worden ingezet.

Best practice: de GGD

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld bij de GGD bespreken we een aantal oplossingen rondom strategische personeelsplanning. Hoe breng je het verschil tussen flexibiliteitsbehoefte en – vermogen in kaart en hoe vertaal je de belangrijkste knelpunten naar pragmatische oplossingen? Deze en andere vragen komen uitgebreid aan bod deze middag.

Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

15:45- 16:00 uur   Inloop
 16:00-16:15 uur  Aftrap door Tim de Jong
 16:15-16:45 uur  Resultaten onderzoek capaciteitsplanning, door Rick Nillesen, Principal Advisor Randstad HR Solutions
 16:45-17:30 uur   Dennis Moeke, senior onderzoeker en docent aan de HAN University of Applied Sciences
 17:30-18:00 uur  Pauze
 18:00-18:45 uur   Capaciteitsplanning: de GGD en capaciteitsplanning, door Rudy Post, Business Consultant Tempo Team Business Consultancy
 18:45-20:30 uur  Afsluiting met buffet


Over de spreker

“Mede onder druk van krimpende budgetten wordt het een steeds grotere uitdaging om de zorg tijdig te kunnen leveren. In de praktijk merk je bijvoorbeeld dat, met name tijdens piekdrukte, zorgmedewerkers (steeds vaker) moeite hebben om aan de voorkeurstijden van de bewoners te kunnen voldoen. Een belangrijke uitdaging is om de beschikbare personele capaciteit zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de zorgvraag. Ofwel, hoeveel zorgmedewerkers zijn er nodig en wanneer moeten deze worden ingezet?”

Zie ook www.dennismoeke.nl

Deel dit artikel

Neem contact op

Christiaan Brunen
Adviseur Verenigingsmanagement
  • 06 54 36 59 06
;