;

Farmaciebijeenkomst over mogelijke wijziging Wlz (VOL)

14 februari 2019
Utrecht
Uitdelen medicijnen

Binnenkort neemt de minister een besluit over adviezen van het Zorginstituut om de Wlz te wijzigen. Het gaat om de plaats en financiering van de behandeling. Wat houden de adviezen in en wat zijn de gevolgen voor de kwaliteit en kostenbeheersing in de farmaceutische zorg?

Op 27 september 2017 heeft het Zorginstituut advies uitgebracht over de plaats en financiering van behandeling in de Wet langdurige zorg (Wlz). De kernboodschap is dat bij institutionele zorg - instellingszorg en situaties die daarop lijken, zoals geclusterd volledig pakket thuis - alle behandelingen en aanvullende zorg - waaronder de farmaceutische zorg - ten laste van de Wlz moeten komen. Het onderscheid tussen verblijf met behandeling en verblijf zonder behandeling zal hierdoor verdwijnen.

In maart 2018 heeft het Zorginstituut een advies gegeven over de financiering van de behandelingen en aanvullende zorg van cliënten met een psychische stoornis die voldoen aan de wettelijke toegangscriteria van de Wlz. Het Zorginstituut vindt dat het advies van 27 september ook van toepassing moet zijn voor deze doelgroep.

Over beide adviezen neemt de minister binnenkort een definitief besluit.

Intrakoop en het IVM  nodigen jou uit!

Wat houden de mogelijke wijzigingen van de Wlz in? En wat zijn de gevolgen voor de kwaliteit en de kosten voor je farmaceutische zorg? Het komt tijdens deze bijeenkomst van Intrakoop en het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) aan bod. Werk je in een zorgorganisatie? Dan ben je van harte welkom om met andere collega’s en ons van gedachten te wisselen over vragen als: Hoe kun je je voorbereiden? Welke afwegingen maak je? Natuurlijk is er ook gelegenheid om andere actuele, praktische en beleidsmatige onderwerpen over het inkoop- en medicatieproces aan de orde te stellen. 

Voor wie interessant?

Deze bijeenkomst is alleen voor zorgorganisaties en interessant voor iedereen die (in)direct te maken heeft met farmaceutische dienstverlening, zoals inkoopverantwoordelijken, managers zorg, zorgfinancials, beleidsmedewerkers of farmaceutisch coördinatoren.

Het programma in hoofdlijnen
9.30  Inloop met koffie en thee 
10.00  Welkom  
10.10 Introductie door Eliane Thewessen, bestuurder AxionContinu
10.20  Mogelijke wijzigingen in de financiering Wlz-cliënten zonder behandeling, de huidige stand van zaken en kansen en risico's door Fons Hopman, senior adviseur langdurige zorg van het Zorginstituut
10.50  Interactieve sessie: Wat kan ik morgen in het inkoop- en medicatieproces doen om voorbereid te zijn op de komende wijziging in de financiering?
11.30 Pauze 
11.45 Uitkomsten bespreken: Wat kan ik morgen in het inkoop- en medicatieproces doen om voorbereid te zijn op de komende wijziging in de financiering? 
12.30 Nieuwe ontwikkelingen en gelegenheid om vragen te stellen aan Intrakoop en IVM 
13.00 Afsluiting met lunch 

Kosten

€ 79,- per deelnemer. Intrakoop-leden die gebruik maken van één van onze overeenkomsten voor farmaceutische dienstverlening kunnen kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomst.

Reservelijst

De bijeenkomst op 14 februari is nu volgeboekt. Je kunt je wel aanmelden voor de reservelijst. Zodra er een plaats voor je vrij komt, laten we het weten.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze farmaciebijeenkomst van Intrakoop en het IVM?

Anke Lemmen
Inkoper/productmanager Medisch
  • 06 23 17 98 07
;