Intrakoop Inkoopcommunity: Kennissessie afvalscheiding in de zorg

6 december 2021
Aanmelden
pilot pmd afval

Bij elke zorgorganisatie komt afval vrij. In verhouding veel meer dan bij particuliere huishoudens. En door veelvuldig gebruik van disposables groeit de afvalstroom nog jaarlijks.

Dit vraag om een benadering van het afvalvraagstuk waarbij de aandacht verschuift naar het begin van de keten. Het afval aan de achterdeur bestaat namelijk grotendeels uit materiaal wat aan de voorkant is ingekocht. 

Het is dus belangrijk om te kijken hoe we het ontstaan van afval zoveel mogelijk kunnen vermijden en het afval wat toch nog ontstaat, zo goed mogelijk kunnen scheiden. Dat betekent kritisch inkopen, zuinig met gebruik, waar mogelijk switchen naar re-usable en zorgen dat er geen recyclebare materialen in het restafval terecht komen. Kortom, afval scheiden is een complexer vraagstuk dan je op het eerste gezicht zou denken. Op 6 december as. organiseren we een kennissessie over dit onderwerp waarin we je bijpraten en waarin je vragen of suggesties kunt delen.

Wanneer?

Op maandag 6 december van 15:00 tot 16:00 uur.

Voor wie?

Deze kennissessie organiseren we in het kader van de Intrakoop Inkoopcommunity. Degenen die al een account voor deze community hebben aangemaakt worden van harte uitgenodigd deel te nemen. Deelname is zeker niet exclusief voorbehouden aan zij die al een account hebben. Juist nog niet aangesloten inkopers, hoofden facilitaire dienst en managers inkoop, maar ook andere geïnteresseerden in het domein van de afvalverwerking binnen zorgorganisaties worden van harte uitgenodigd deel te nemen. Van groot belang in de Intrakoop Inkoopcommunity is het delen van specifieke kennis over verschillende onderwerpen waarmee 'men' in de zorg te maken heeft, al dan niet inkoop gerelateerd. 

Aanmelden

Geef je voor deze kennissessie op via de button ‘Aanmelden’. Enkele dagen voor de sessie ontvang je van ons een e-mail met de snelkoppeling naar het webinar.

Deel dit artikel

Neem contact op

Bert Baan
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 53 21 55 23