Webinar Veilig ontruimen

25 oktober 2022
Aanmelden
Softwarelicenties

Veilig en snel ontruimen is een belangrijk onderwerp. Waar sta je en hoe voldoe je aan de regelgeving?

Net als veel zorginstellingen had De Zorggroep, de grootste zorgaanbieder van Noord- en Midden Limburg, de vraag of ze voldoen aan artikel 7.11a van het Bouwbesluit. ‘Je moet en wilt een veilige omgeving creëren voor cliënten én medewerkers’, vertelt Ralf Kempen, BHV adviseur van De Zorggroep. Om te voldoen aan de ambitie voor de vluchtveiligheid, werkt zijn zorgorganisatie met de Ontruimcheck van TBQ. Een tool die helpt om te voldoen aan artikel 7.11a uit het Bouwbesluit. TBQ is ontstaan vanuit TNO. 

Ontruimcheck 

Deze tool biedt een integrale oplossing: je voert alle bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten die een bijdrage leveren aan de ontruiming in de tool in. De rekenkern maakt een ontruimingsberekening (gebaseerd op de ASET/RSET). De uitkomst geeft inzicht in de vluchtveiligheid. Je ziet of je je ambitieniveau haalt en aan welke knoppen je kunt draaien om de ontruiming eventueel te verbeteren. Dat kan betekenen dat er moet worden geïnvesteerd of het geeft inzicht dat er juist kan worden bespaard.

Werken met Ontruimcheck bespaart veel tijd en geld. ‘Meerdere scenario’s kunnen leiden tot het behalen van onze ambitie. Per pand maken we een business-case die voorgelegd wordt aan de raad van bestuur. We kunnen de vluchtveiligheid financieel meetbaar maken’, aldus Ralf Kempen van De Zorggroep.

Inhoud webinar

Tijdens dit webinar laten Pim Boswerger van Kijk op Veiligheid en Andrew Koster van TBQ je aan de hand van een praktijksituatie zien, hoe De Zorggroep veilig ontruimen aanpakt en daarmee voldoet aan artikel 7.11a. De volgende vragen komen aan bod:

  • Wat is de situatie zoals die is? Hoe wordt dit bepaald? Met welke scenario’s houd je rekening?
  • Wat zijn de ambities?
  • Welke maatregelen kunnen genomen worden om te voldoen? Heb je extra BHV-ers nodig of kan er bouwkundig iets aangepast worden?
  • Wat zijn daarbij de financiële consequenties?
  • Hoe neem je het bevoegd gezag en de veiligheidsregio hierin mee. Wat is er wederzijds nodig om het veiligheidsconcept goed te borgen?

Het webinar duurt een uur.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor facilitair managers, vastgoedmanagers, managers bedrijfsvoering, hoofden BHV of andere medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het creëren van een veilige omgeving bij een zorgorganisatie.

Aanmelden

Geef je voor het webinar op via de button ‘Aanmelden’. Enkele dagen voor het webinar ontvang je van ons een e-mail met de snelkoppeling naar het webinar.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over dit webinar? Neem dan contact op met

Juul Hoes
Productgroepmanager Vastgoed
  • 06 42 22 29 11