Veilige zorg begint met de hygiënescan

Hygiënescan_pagevisual

Veel zorgorganisaties hebben hun beleid voor hygiëne en infectiepreventie niet goed op orde. Dat blijkt uit recente onderzoeken. Hoe staat het ervoor in jouw organisatie en wat valt er te verbeteren? Ontdek het met onze hygiënescan.

Door gezondheidsproblemen zijn cliënten van een zorginstelling vaak kwetsbaar en vatbaarder voor virussen en bacteriën. Daarom lopen zij meer risico op een infectie. Natuurlijk wil jij je cliënten veilige zorg bieden. Goede hygiëne en infectiepreventie zijn daarbij onmisbaar. Dat vraagt om professioneel hygiënebeleid. Steeds meer organisaties hebben om verschillende redenen moeite om dit goed te organiseren en te borgen. Zodoende laten hygiëne, infectiepreventie en het beleid hiervoor nogal eens te wensen over. Reden voor ons om samen met leden en partnerleveranciers een hygiënescan te ontwikkelen, speciaal voor de zorg.

Inzicht in verbeteringen

Onze hygiënescan brengt de hygiëne en infectierisico’s in jouw organisatie in kaart. Daarnaast helpt het je organisatie op weg naar goede hygiëne en infectiepreventie en de borging hiervan. Binnen een week heb je inzicht in hoe het ervoor staat binnen jouw organisatie en welke punten voor verbetering vatbaar zijn. Na een succesvolle pilot is de hygiënescan nu beschikbaar voor al onze leden.

‘Goede hygiëne en infectiepreventie zijn onmisbaar in de zorg.‘

Zo werkt het

Twee auditoren van Intrakoop voeren de hygiënescan uit bij jouw zorgorganisatie. De scan bestaat uit drie onderdelen: observatie, interviews en documentenonderzoek. Na de hygiënescan ontvang je een uitgebreid adviesrapport. Dit geeft een totaalbeeld van de hygiëne in je organisatie, met conclusies en aanbevelingen. Hiermee kun je aanvullend beleid, protocollen en een visie op hygiëne en infectiepreventie voor de toekomst formuleren. Wij helpen je graag om ook dit proces stapsgewijs in te richten.

Neem contact op

Wil je je bewoners, patiënten en cliënten de zekerheid bieden van veilige zorg? Start met een hygiënescan. Dan weet je hoe het ervoor staat en wat er moet gebeuren. Wil je meer informatie of deelnemen aan de hygiënescan? Neem contact op met:

Jolanda van Dinteren
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 13 32 61 46
Jolanda van Dinteren