Transacties en taxaties

Door uitbreiding, inkrimping of bijvoorbeeld een fusie kan de vraag ontstaan om een object binnen jouw vastgoedportefeuille te verkopen aan te kopen of uit te breiden door middel van nieuwbouw. Onze specialisten kunnen je hierin adviseren, begeleiden of geheel ontzorgen. 

Het aankopen, verkopen of uitbreiden van een vastgoed portefeuille is meestal geen dagelijkse kost. Er komt veel op je af waarbij opgedane kennis uit het verleden niet altijd meer actueel is. Door hier op tijd de juiste expertise bij te betrekken kun je gezamenlijk  de processen goed te doorlopen en het gewenste resultaat bereiken. 

Ook op het vlak van verzekeringen spelen diverse vraagstukken. Heb je alles op de juiste manier verzekerd? Is bekend of eigendommen niet over- of onderverzekerd zijn? Met andere woorden: is het risicobeheer op orde? Een verzekeringstaxatie geeft hierin zekerheid. Een verzekering zal vragen om een waardevaststelling. Dat is een waardering zonder uitgebreide rapportage op itemniveau. Het is een beknopt overzicht met totaalbedragen. Ook hier kunnen we zorg voor dragen desgewenst kan gelijktijdig een risico-inspectie uitgevoerd worden. 

Voor deze en andere vraagstukken ondersteunt Intrakoop je graag bij:

    - Marktwaarderingen / taxaties
    - Het opstellen van een risicobeheersplan
    - Aan- en verkoop/ verhuur van zorgvastgoed
    - Nieuwbouw

Maar ook zonder veranderingen in jouw vastgoedportefeuille kunnen aanpassingen nodig zijn. Zo wordt wetgeving regelmatig aangepast waardoor soms actiepunten ontstaan. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe regelgeving van de Nederlandse vereniging van Banken die per juli 2021 van kracht is. Zorginstellingen, die gebruik maken van financiering van een bank, moeten de waarde van hun vastgoed door een onafhankelijke taxateur laten bepalen en hierbij voldoen aan nieuwe eisen. Intrakoop heeft niet alleen de kennis in huis om te controleren of je hieraan voldoet maar kan het direct op orde maken.

Neem contact op

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met

David Hoorn
Productgroepmanager Energie
  • 06 52 75 28 84
David Hoorn