Desinfecteren met UV-C licht

UV-C licht

Een veilige omgeving met de best mogelijke bescherming voor zorgpersoneel, patiënten en bewoners is belangrijker dan ooit. UV-C-licht blijkt een doeltreffende manier om publieke ruimtes, oppervlakten, materialen én zelfs lucht te ontsmetten. In laboratoriumtests inactiveerden UV-C-lichtbronnen van Signify in 6 seconden 99% van het huidige COVID-19-virus op een oppervlak.

De Europese koepelorganisatie Lighting Europe heeft de Europese Unie daarom opgeroepen de uitrol van UV-C-desinfectietechnologieën actief te stimuleren en ondersteunen, ook als onderdeel van het EU-initiatief "Renovation Wave". Zorginstellingen krijgen te maken met een nieuwe normering voor virusvrije ruimtes. In zulke veilige en gezonde omgevingen zijn factoren als ventilatie en luchtreiniging van cruciaal belang om de overdracht van besmettelijke ziekten tot een minimum te beperken. 

Wat is UV-C?

Ultra-Violet (UV) licht is onderverdeeld in UV-A, UV-B en UV-C. UV-C-licht wordt al jaren gebruikt om drinkwater, afvalwater, lucht, farmaceutische producten en oppervlakken te desinfecteren tegen ziekteverwekkers. Het heeft kiemdodende eigenschappen en kan het DNA van bacteriën, virussen, schimmels en schimmelsporen afbreken. Lees meer over de laboratoriumtest met COVID-19.

Signify heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van veilige en innovatieve UV-C producten. Zij hebben een volledig assortiment, waaronder UV-C-applicaties die doorstromende lucht ontsmetten en UV-C-kasten voor het desinfecteren van voorwerpen. De UV-C-producten voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen van de Global Lighting Association. Bekijk het volledige assortiment.

Veilige installatie van UV-C

Zoals elk desinfectiesysteem moeten UV-C-lampen en -apparaten op de juiste manier geïnstalleerd en gebruikt worden. Directe blootstelling aan UV-C kan gevaarlijk zijn en leiden tot zonnebrandachtige reacties op de huid en ernstige schade aan het hoornvlies. Volgens strenge veiligheids- en wettelijke voorschriften mogen alleen gecertificeerde professionals de Philips UV-C-armaturen van Signify verkopen en installeren. 

Om jou vanuit  de samenwerking tussen Intrakoop, Signify en Technische Unie, te kunnen adviseren bij de aankoop en installatie van UV-C-oplossingen zijn nog enkele stappen te nemen. Technische Unie laat zich certificeren  als toeleverancier voor UV-C-oplossingen en leverancier voor gecertificeerde installateurs. Voor advies en een actuele lijst met gecertificeerde installateurs kun je nu al contact opnemen met de lichtadviseurs van de Technische Unie. Wij zijn met de Technische Unie in gesprek over een scherpe advieskorting op de UV-C-producten, die je kunt gebruiken in onderhandeling met je installateur.

Meer weten? Bekijk het webinar

Signify organiseerde een webinar waarin de werking, de mogelijkheden, producten en veilige installatie van UV-C aan bod kwamen. Enkele behandelde onderwerpen:

  • Wat is UV-C? Technologie en doeltreffendheid.
  • Welke producten zijn beschikbaar en welke toepassingen hebben deze.
  • UV-C en veiligheid: belang van veilig installeren door gecertificeerde professionals

Het webinar is met name interessant voor vastgoed- en facilitair managers, hygiënediensten en infectiepreventieverantwoordelijken. Je kijkt het hier terug. 

Vragen?

Neem contact op met Aart van Beekhuizen, key accountmanager van Signify, via aart.van.beekhuizen@signify.com, de lichtadviseurs van Technische Unie of Monique Mensink, inkoper/productmanager facilitair bij Intrakoop.

 

 

Deel dit artikel