Uitbreiding team om aan vraag ondersteuning te kunnen voldoen

Inkoopdiensten op maat

We ervaren dat er binnen zorgorganisaties steeds meer aandacht is voor inkoop waarbij de verschillen groot zijn. Waar de ene organisatie inkoop nog moet beleggen is de ander bezig om de laatste stappen richting professionalisering te zetten. Als coƶperatie ondersteunt Intrakoop haar leden bij deze veranderingen van klein tot groot. Om aan de vraag van onze leden te kunnen voldoen is het team consultants onlangs uitgebreid.

Intrakoop ontvangt steeds meer verzoeken tot ondersteuning van de inkoopafdeling van haar leden. Ieder lid kan vanuit het lidmaatschap hulp krijgen in bijvoorbeeld contractmanagement op contracten waarover bij de organisatie specifieke kennis ontbreekt. Is er op strategisch niveau ondersteuning op afroep nodig, structurele ondersteuning op strategisch of tactisch niveau of extra handen voor operationele werkzaamheden? Dit bieden we door de inzet van onze consultants. Een senior consultant voor de aanpak van een strategisch vraagstuk zoals het inrichten van een inkoopafdeling, een junior voor operationele werkzaamheden waar jouw inkoopafdeling op dat moment geen capaciteit voor heeft. 

Uitbreiding team

Gelukkig weten zorgorganisaties ons steeds beter te vinden bij dit soort hulpvragen. Dit zorgt ervoor dat we afgelopen periode twee nieuwe collega’s mochten verwelkomen: Marita Jukema en Rachel Korfker. Graag stellen wij hen even aan jullie voor.

Marita Jukema
Marita heeft al heel wat jaren ervaring opgedaan op inkoop binnen de zorg. Sinds 1998 werkte zij bij diverse zorgorganisaties, eerst als hoofd facilitair en sinds 2007 als inkoper. Zij zet haar brede kennis en ervaring graag in waarbij zij leden op tactisch en strategisch niveau kan adviseren, begeleiden en waar nodig ook kan ondersteunen. Zij begeleidt momenteel bij twee leden twee verschillende inkooptrajecten en geeft bij een derde lid wekelijks op tactische niveau inkoopondersteuning.  
 
Rachel Korfker
Rachel heeft op haar jonge leeftijd ook al ervaring op gedaan binnen de zorg. Tijdens haar afstudeerstage van haar studie Facility Management ontdekte zij haar passie voor het inkoopvak en is hierin gestart. Op dit moment voert zij voor enkele leden een nulmeting op inkoop uit middels onze kwantitatieve inkoopscan. Daarnaast geeft ze drie dagen per week op tactisch niveau inkoopondersteuning bij een lid. 

Beide net in dienst en al meteen aan de slag om onze leden te helpen bij hun inkoopvraagstukken. 

Inkoopondersteuning nodig?

Heeft jouw zorgorganisatie behoefte aan ondersteuning? We bespreken graag de mogelijkheden met je. Geef jouw wensen, indien mogelijk, ruim van tevoren aan zodat we er bij het plannen van onze werkzaamheden rekening mee kunnen houden. Net als  de rest van de markt, ondervinden we dat het lastig is om de juiste medewerkers aan ons te binden en we hebben hierdoor beperkte capaciteit. Dit zorgt ervoor we soms niet direct op het gehele vraagstuk kunnen inspringen. We zoeken echter altijd samen naar een oplossing en proberen er op deze manier voor zoveel mogelijk leden te zijn. 

 

Deel dit artikel