Over Pietsje

Hoe duurzaam en gezond is de voeding in jouw zorgorganisatie? Pietsje van der Leeuw, inkoper/productmanager Eten & Drinken, bespreekt graag hoe jouw organisatie ervoor staat. Maak kennis met Pietsje!

Na haar hbo-opleiding Voeding en diëtetiek is Pietsje nog niet klaar; ze wil meer over (gezonde) voeding weten. Daarom verdiept ze haar kennis met de master Health Food Innovation Management aan Universiteit Maastricht. Ondertussen werkt ze als voedingsassistente op verschillende afdelingen van het VieCurie Medisch Centrum. Ook haar afstudeeropdracht bij krekel- en sprinkhanenkweker De Kwekerij, over inzet van insecteneiwitten bij specifieke doelgroepen, brengt haar in contact met meerdere ziekenhuizen. Als ze na de master een baan zoekt, komt in juli 2021 Intrakoop in beeld. Dé plek om als inkoper/productmanager Eten & Drinken zorgorganisaties te begeleiden bij inkoop van voeding.

‘Duurzame en gezonde voeding is van groot belang voor zorgorganisaties’

Pietsje: ‘Het mooist aan mijn werk bij Intrakoop is de afwisseling. Het ene moment bespreek ik prijsindexaties in een contractgesprek, het andere moment leg ik uit waarom kant-en-klaar havermoutontbijt niet de gezondste keuze is. Naast welzijn is duurzame en gezonde voeding van groot belang voor zorgorganisaties, maar het ontbreekt nog vaak aan kennis hierover. Aan de hand van de Zorgmonitor bespreek ik daarom met leden hoe ze hun werkwijze kunnen verduurzamen. In die gesprekken komen verschillende voedingskwesties naar voren, bijvoorbeeld kauw- en slikproblemen. De signalen die ik opvang van onder andere voedingsassistenten en diëtisten, leg ik weer voor aan fabrikanten en leveranciers. Zo leg ik steeds verbindingen: tussen leden en leveranciers, maar ook tussen problemen en oplossingen.‘

Waarmee helpt Pietsje jouw organisatie?

Pietsje biedt jouw organisatie graag:

  • inzicht in hoe duurzaam en gezond het eten en drinken is dat jullie inkopen;
  • (product)oplossingen voor verschillende voedingsproblemen;
  • contractmanagement en begeleiding bij aanbesteding of heronderhandeling van contracten.

Neem contact op

Pietsje van der Leeuw
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 82 06 33 06
Pietsje