Paracetamol voor je hoofdpijndossier?

animatie-hoge-bloeddruk

Zorgorganisaties verwerken veel patiënt- of cliëntgegevens. 'Bijzondere persoonsgegevens' volgens de Algemene Verordening Gegevens­bescherming (AVG). Het spreekt voor zich dat je hier  met zorg en aandacht mee omgaat. Intrakoop heeft de kennis en ervaring in huis om jouw organisatie te ondersteunen bij het volledig AVG 'compliant' worden in samenhang met andere wet- en regelgeving. Maar we zorgen ook dat je ruimte houdt om je bedrijfsvoering te innoveren.

Hulp bij je AVG-uitdaging

GGZ-organisatie Arkin heeft al in 2016 de eerste stappen gezet voor de AVG. Uit een intern onderzoek is eind 2017 gebleken dat de toenmalige functionaris gegevensbescherming (FG) niet onafhankelijk genoeg was om die functie uit te voeren. Ook kostte het de organisatie te veel tijd.

Hoe word je AVG 'compliant'?

Via Intrakoop huurt Arkin nu een FG in. Dat ontlast de organisatie. En zijn specifieke kennis en onafhankelijkheid dragen eraan bij dat hij zich objectief door de organisatie kan bewegen. Arkin ervaart dat de inhuur ze meer brengt dan ze hadden verwacht. Zo krijgt de FG direct veel vragen uit de organisatie. Ook wordt nu gestructureerd beschreven voor het Verwerkingsregister hoe Arkin de verzamelde informatie gebruikt. Lees meer

Download leaflet
We hebben je gegevens ontvangen en bellen je terug!


Mijn gegevens

Samen maken we goede zorg betaalbaar

Intrakoop is de grootste inkoopcoöperatie van de zorg. We hebben diepgaande kennis van de zorgsector, de leveranciersmarkt én het inkoopproces. Als organisatie zonder winstoogmerk helpen we onze leden om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Zo zorgen we voor meer kwaliteit en besparing van geld en tijd.