Kennissessie centrale inkoop en zelforganisatie

27 september 2019
Utrecht
Groep mensen in overleg

Veel instellingen worstelen nog steeds met de vraag hoe zij hun centraal ingerichte inkoopfunctie optimaal kunnen afstemmen op hun verder decentraal ingerichte organisatie. Het beleggen van met name operationele (bijvoorbeeld het plaatsen van bestellingen) en tactische (bijvoorbeeld het maken van contractafspraken met leveranciers) inkooptaken op woongroepen heeft allerlei voordelen. Maar het brengt ook nadelen en risico's met zich mee.

Hoe doen andere zorginstellingen dit? Welke afwegingen maakten zij en waar lopen of liepen zij tegenaan en vooral: hoe losten zij die problemen op?

Op 27 september vindt in Utrecht een kleinschalige bijeenkomst plaats over dit onderwerp. We gaan met elkaar in gesprek over deze vragen en horen het verhaal van Zorgbalans, een grote zorginstelling in de ouderenzorg uit Haarlem. Zij voerden zelforganisatie verregaand door op enkele woongroepen. Wim Janssen, financial controller vertelt over de voor- en nadelen, de afwegingen en keuzes die je als zorginstelling maakt en de inrichting van relevante financiële processen binnen Zorgbalans.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze bijeenkomst? Neem contact op met

Christiaan Brunen
Adviseur Verenigingsmanagement
  • 06 54 36 59 06