Workshop cybercriminaliteit

10 oktober 2019
Huis ter Heide
Cybersecurity

Dagelijks zijn organisaties slachtoffer van de diefstal van gegevens, verminderde beschikbaarheid van systemen of totale uitval door toedoen van cybercriminelen.

Ook voor jouw zorgorganisatie is het belangrijk om de kwaliteit van je digitale weerbaarheid te onderkennen, door tijdig de cyberrisico’s
voor je organisatie te identificeren, te onderzoeken, maatregelen te treffen en tijdig te reageren. 

De problematiek rondom cybercriminaliteit en cybersecurity lijkt het domein van de ICT-specialisten, maar is dat zeker niet. De praktijk van alledag heeft de afgelopen jaren pijnlijk duidelijk gemaakt dat de achilleshiel van informatieverwerkende instanties vaak de mens is, die als zwakste schakel in het geheel optreedt. Overigens vaak vanuit onwetendheid en onbekwaamheid en zelden uit opzet of doelbewustheid.

Wat zijn de risico’s voor jouw organisatie? Zijn je medewerkers zich hiervan bewust?  Welke maatregelen heb je getroffen en werken deze? Hoe minimaliseer je de kans op datalekken?

Voor wie interessant?

In een interactieve workshop voor (algemeen) management, ICT-management, security en privacy officers op locatie bij ons lid Abrona gaat Cuccibu in op de wijze waarop cybercriminelen te werk gaan en hoe je jouw organisatie  hiertegen kunt wapenen. Niet vanuit het eenmalig of incidenteel afvinken van interventies zoals een pentest, phishing test, workshop of e-learning. Maar vanuit een cyclische en duurzame aanpak, waarmee organisaties de volwassenheid structureel kunnen verhogen en borgen. 

Programma op hoofdlijnen
 9.30 Inloop
 9.45 Welkom door Bert Baan, inkoper/productmanager bij Intrakoop
 10.00 Cybercriminaliteit, waarom je niet kunt winnen..
 10.45 Pauze 
 11.00 Cybersecurity: wat je kunt doen om niet te verliezen...
 12.00 Lunch 
 13.00 Afsluiting 

Sprekers

  • Frank Roumans, Managing Partner bij Cuccibu
  • Ton Rittimon, Senior Risk Consultant bij Cuccibu

Deel dit artikel

Neem contact op

Christiaan Brunen
Adviseur Verenigingsmanagement
  • 06 54 36 59 06