Kennissessie MDR en de gevolgen voor inkoop

4 februari 2020
Houten
Aanmelden
Verpleegkundige meet bloeddruk bij patiënt

Vanaf 26 mei 2020 geldt er nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen: de MDR, voluit Medical Device Regulation. Deze producten moeten dan aan strengere regels voldoen. Dat levert extra werk op. Ook voor je inkoop. Wat houdt de MDR precies in en wat zijn de gevolgen voor jouw zorgorganisatie?

Programma

Tijdens deze kennissessie praten deze deskundigen je helemaal bij:

  • Claire Hostmann, senior beleidsmedewerker Medische technologie bij het ministerie van VWS, geeft een presentatie over waarom deze nieuwe wetgeving er is en wat ze inhoudt. 
  • Gerard Vaandrager, category manager bij Mediq Medeco, geeft aan wat de MDR betekent voor fabrikanten en leveranciers en wat zorgorganisaties van hen mogen verwachten. 
  • Addie Bouwman, expert medical devices bij Intrakoop, gaat in op de gevolgen van de implementatie van de MDR voor de zorg(organisaties)

De kennissessie begint om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Voor wie?

Deze kennissessie is voor inkopers en andere mensen in ziekenhuizen en care-instellingen die betrokken zijn bij de inkoop van medische hulpmiddelen. 

Wil je meer weten over de MDR, ervaringen uitwisselen en je goed voorbereiden op de mogelijke gevolgen voor de inkoop van medische hulpmiddelen voor je zorgorganisatie? Geef je op voor deze kennissessie.

Deel dit artikel

Neem contact op

Heb je vragen over de MDR en de gevolgen voor je zorgorganisatie? Neem dan contact op met

Ted Geutjes
Inkoper/productmanager Medisch
  • 06 12 28 43 16