Kennissessie Medicatieveiligheid (vol)

10 maart 2020
Eindhoven
Aanmelden
Uitdelen medicijnen

Weet jij of de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd bij een controlebezoek aan je zorgorganisatie geen ernstige tekortkomingen in je medicatieproces zal vinden? Zijn jullie toedienlijsten voor medicatie op orde, ook als het om zelfzorgmiddelen gaat? Als je enige twijfels hebt, kom dan 10 maart naar deze kennissessie over medicatieveiligheid in Eindhoven.

Zoals je ongetwijfeld weet, omvat een goed en veilig medicatieproces meer dan voldoen aan wet- en regelgeving. Ook de randvoorwaarden moeten op orde zijn om de juiste farmaceutische zorg aan patiënten en cliënten te geven. Zo zijn de selectie van de best passende apotheek en daarna heldere afspraken over de onderlinge samenwerking belangrijk. Zorgmedewerkers horen natuurlijk bevoegd en bekwaam te zijn in het geven van medicatie. En wat kun je doen om hen daarbij optimaal te ondersteunen, bijvoorbeeld door scholing en elektronische toedienregistratie?

Intrakoop en het Instituut Verantwoord Medicijngebruik organiseren samen een bijeenkomst om je daarover te informeren. Er is ook volop gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Programma
 12.30 Inloop en lunch 
 13.00 Belangrijke knelpunten in het medicatieproces 
 13.30 De relatie met de apotheek: van selectie tot en met goede samenwerking
 14.00 Discussie over scholing: hoe zorg je voor 'bewust bekwame' zorgmedewerkers? Mogen anders opgeleiden ook medicatie geven? 
 14.30 Pauze 
 14.45 Keuze van de juiste elektronische toedienregistratie 
 15.30 Discussie en vragenronde 
 16.00 Afsluiting 

Voor wie?

Deze kennissessie is voor inkopers, kwaliteitsmedewerkers en andere mensen in zorgorganisaties in Noord-Brabant en Limburg die betrokken zijn bij het medicatieproces. Deelname is kosteloos.

Deze bijeenkomst is nu vol. Je kunt je - via ons aanmeldformulier - aanmelden voor de reservelijst. Zodra er plaats voor je is, laten we het je weten.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze bijeenkomst of onze farmaceutische dienstverlening? Neem dan contact op met:

Jose van Engelen
Contractmanager farmacie
  • 06 23 17 98 07