Kennissessie Medicatieveiligheid

10 november 2020
Online
Uitdelen medicijnen

Weet jij of de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd bij een controlebezoek aan je zorgorganisatie geen ernstige tekortkomingen in je medicatieproces zal vinden? Zijn jullie toedienlijsten voor medicatie op orde, ook als het om zelfzorgmiddelen gaat? Als je enige twijfels hebt, doe dan 10 november mee aan deze online kennissessie over medicatieveiligheid.

Zoals je ongetwijfeld weet, omvat een goed en veilig medicatieproces meer dan voldoen aan wet- en regelgeving. Ook de randvoorwaarden moeten op orde zijn om de juiste farmaceutische zorg aan patiënten en cliënten te geven. Zo zijn de selectie van de best passende apotheek en daarna heldere afspraken over de onderlinge samenwerking belangrijk. Zorgmedewerkers horen natuurlijk bevoegd en bekwaam te zijn in het geven van medicatie. En wat kun je doen om hen daarbij optimaal te ondersteunen, bijvoorbeeld door scholing en elektronische toedienregistratie?

Intrakoop en het Instituut Verantwoord Medicijngebruik organiseren samen een kennissessie om je daarover te informeren. 

Programma
 12.55 Welkom en toelichting programma 
 13.00 Herkenbare knelpunten in het medicatieproces
Presentatie door Els Dik, apotheker bij het IVM 
 13.40 De relatie met de apotheek: van selectie tot en met goede samenwerking
Presentatie door Mark Buijze, inkoper/productmanager farmacie bij Intrakoop
 14.20 Pauze
 14.30 Bewust bekwame zorgmedewerkers
Presentatie door Monique Dirven, hoofd IVM-academie 
 15.10 Keuzes in het toedienregistratiesysteem
Presentatie door Anneke van der Veen, beleidsadviseur medicatieveiligheid 
 16.00 Afsluiting 

Voor wie?

Deze kennissessie is voor inkopers, kwaliteitsmedewerkers en andere mensen in zorgorganisaties in Noord-Brabant en Limburg die betrokken zijn bij het medicatieproces. Deelname is kosteloos.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze kennissessie? Heb je vragen over medicatie of medicatieveiligheid die niet kunnen wachten tot 10 november? Neem dan contact op met Joke Lerk, apotheker van het IVM, j.lerk@ivm.nl of 088 880 04 65, of met

Jose van Engelen
Contractmanager Farmacie
  • 06 23 17 98 07