Is mijn WOZ-beschikking 2022 juist?

18 januari 2022
Aanmelden

De WOZ-beschikking over het belastingjaar 2022 zal je naar verwachting in februari 2022 ontvangen. Na ontvangst heb je 6 weken de tijd om eventueel bezwaar te maken. Waar moet je op letten en hoe maak je bezwaar? We leggen het uit tijdens dit webinar.

De WOZ-beschikking heeft invloed op diverse belastingen zoals de gemeentelijke belastingen (OZB en eventueel rioolbelasting), watersyteemheffing en energiebelasting. 
Een onjuiste aanslag kan je extra geld kosten en heeft betrekking op diverse belastingen maar is bijvoorbeeld ook van invloed op de berekening van de maximale huur van zorgwoningen. Het is daarom belangrijk de WOZ-beschikking te beoordelen en indien deze niet klopt binnen de termijn van zes weken bezwaar te maken.
 
Welke factoren zijn van belang en waar moet je op letten bij een beoordeling. Enkele onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen:

  • Voor welke belastingen en andere zaken is de WOZ-beschikking relevant;

  • Welke gegevens zijn nodig voor een juiste beoordeling;

  • Hoe toon ik aan dat mijn WOZ-beschikking onjuist is vastgesteld;

  • Wat zijn de bekende ”do’s en don'ts” bij het opstellen van een bezwaarschrift:

  • Waar op te letten bij het inschakelen van een WOZ-adviseur.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor Facilitair managers, Managers bedrijfsvoering, Hoofden Inkoop of andere medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de WOZ-beschikking en de afdracht van daaraan gerelateerde belastingen. 

Wanneer

Het webinar vindt plaats op dinsdag 18 januari van 11.00 - 12.00 uur. Je kunt je aanmelden via de button op deze pagina.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten? Onze collega's helpen je graag verder.

Intrakoop Servicedesk
Elke werkdag bereikbaar
  • 0418 65 70 70