Webinar Vervangen van single use-koffiebekers

24 maart 2023

Het is gelukt om na het volgeboekte webinar op 23 maart een dag later hetzelfde webinar nogmaals te organiseren! Leden die op de reservelijst van 23 maart staan, krijgen binnenkort bericht of ze aan dit tweede webinar kunnen en willen deelnemen. Daarnaast kunnen uiteraard ook andere leden zich aanmelden.

Vanaf 1 januari 2024 staat de overheid het gebruik van wegwerpverpakking voor voedsel en drank (single use-verpakking) bij directe consumptie niet meer toe. Voor zogeheten to go-faciliteiten moeten er al vanaf juli 2023 maatregelen genomen worden. Denk bij to-go-producten bijvoorbeeld aan afhaal- of meeneemproducten. Hieronder vallen ook kartonnen koffiebekers. Deze bekers worden in de zorg veel gebruikt.

Kennis opdoen over alternatieve oplossingen

Zorgorganisaties moeten dus tijdig met oplossingen komen. Om onze leden hierbij te ondersteunen, organiseert Intrakoop in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een webinar over de vervanging van single use-bekers.

Eerder al hield Intrakoop met een gemotiveerde groep leden en leveranciers een brainstormsessie om samen een alternatief hiervoor te bedenken. Een korte samenvatting over deze sessie lees je hier. Tijdens en na de sessie stelden leden vragen over dit onderwerp die we zoveel mogelijk hebben verwerkt in dit nieuwe webinar.

Inhoud webinar

In het webinar nemen we je kort mee in de veranderende SUP-regelgeving (single use plastic). Wat zijn de gevolgen voor jouw zorgorganisatie? En welke uitzonderingen gelden er voor de zorg specifiek? Ook behandelen we enkele casussen vanuit zorgorganisaties en is er ruimte om eigen vragen te stellen.

Heb jij nu al een vraag die je graag in dit webinar behandeld ziet? Deel jouw vraag in de Intrakoopcommunity via deze link naar het forum. 

Voor wie? 

Voor iedereen die te maken heeft met het gebruik van koffiebekers in de zorgorganisatie, zoals inkopers, facilitair managers, duurzaamheidscoördinatoren, koffieleveranciers en groothandels. Intrakoop-leden kunnen gratis aan dit webinar deelnemen.

Deel dit artikel