Kennissessie Ontwikkelingen medische hulpmiddelen

30 maart 2023
Aanmelden

Speciaal voor jou als Intrakooplid organiseert de Intrakoopcommunity op 30 maart van 15.00 tot 16.30 uur een kennissessie met als thema ‘Ontwikkelingen medische hulpmiddelen’.

Door de vernieuwde Green Deal en de afgelopen coronaperiode is het gebruik van medische hulpmiddelen een hot topic geworden binnen de gehele zorgsector. Er vinden grote ontwikkelingen plaats op dit gebied. Denk hierbij aan duurzaamheid, patiëntveiligheid, supply chain en e-health technologie.

Speciaal voor jou als Intrakooplid organiseert de Intrakoopcommunity op 30 maart van 15.00 tot 16.30 uur een online kennissessie met als thema ‘Ontwikkelingen medische hulpmiddelen’. Leveranciers die zijn aangesloten bij de community verzorgen tijdens deze kennissessie een presentatie. 

Wil jouw organisatie meer weten over de actuele ontwikkelingen rondom medische hulpmiddelen? Informeer jezelf dan over de mogelijkheden en neem deel aan deze boeiende kennissessie.

De kennissessie bestaat uit 4 deelsessies. Je kunt  2 deelsessies kiezen en achter elkaar volgen. Elke sessie duurt circa 30 minuten. Hieronder geven we je uitgebreide informatie over de deelsessies, zodat je kunt bepalen welke voor jou relevant zijn. Bij je aanmelding kun je jouw keuze(s) selecteren.

Programma

15.00 - 15.10 uur: welkom door Joost Geerlings, communitymanager

15.10 - 15.40 uur: deelsessie 1

15.45 - 16.20 uur: deelsessie 2

16.20 - 16.30 uur: afsluiting


Deelsessies:

Deelsessie a: Duurzaamheid: van theorie naar praktijk

Verzorgd door: QRS Healthcare

QRS Healthcare gaat in op het thema Duurzaamheid. QRS is onderdeel van Asker (www.asker.com). Asker committeert zich aan concrete ESG-doelstellingen. Alle bedrijven van de Asker Group rapporteren op concrete KPI's en worden daar ook op beoordeeld. QRS heeft zicht op de totale supply chain. Zij beschikt over een groot relevant netwerk bij zowel zorginstellingen als producenten van medische hulpmiddelen.

Topics:

 • Visie als ECOVADIS geaccrediteerde organisatie  
 • Scope 1 en scope 2 en hoe dat door te vertalen naar producten (EMBRA) en processen (bijvoorbeeld logistieke oplossingen zoals Amy & Besteloplossingen bord, app etc.)
 • Hoe de supply chain voor medische disposables eruit ziet.
 • Hoe betere en duurzamere keuzes te maken in materiaalgebruik en daarmee de footprint verkleinen.

Interessant voor: facility managers, kwaliteitsfunctionarissen, inkopers, logistiek managers, assortimentscoördinatoren, kliniekmanagers, hoofden OK, hoofden CSA.


Deelsessie b: Missie infectiepreventie: patiëntveiligheid

Verzorgd door: Paul Hartmann BV

Infectiepreventie & patient safety. Wereldwijd worden er veel cliënten en patiënten getroffen door HCAI (Health Care Associated Infections). Verbeterde hygiëneprocedures kunnen 30% van de zorggerelateerde infecties voorkomen.

Paul Hartmann vertelt meer over het thema Infectiepreventie & patiëntveiligheid

Topics:

 • 30% van de zorggerelateerde infecties kunnen voorkomen worden door verbeterde hygiëneprocedures. 
 • HCAI heeft een enorme impact op onze gezondheidszorg. Door HCAI is er een enorme financiële last maar ook onnodig een hoger sterftecijfer
 • Verbetering van de hygiëne kan de overdracht van ziekteverwekkers in de gezondheidszorg met 50% verminderen. 

Interessant voor: iedereen in de gezondheidszorg, van zorgmanagement tot verzorgende en van facilitair management tot restauratieve dienst.

Deelsessie c: "Fabrikanten en eindafnemers en supply chain optimalisatie"

Verzorgd door: Relay Medical

Fabrikanten en hun zorgklanten zijn wat je noemt "set up for failure". Om de gezondheidszorg betaalbaar te houden dienen klanten in de zorg zorgvuldig af te wegen welke leveringen met spoed moeten worden geleverd en welke leveringen bij tijdig bestellen ook na 24 uur  kunnen worden afgeleverd.

Topics:

 • Van een falende "Just-in-Time" doctrine, naar een 100% OTIF en 25%-40%+ lagere TCO voor elk artikel continu op schaal.
 • Hoe en waarom Just-in-time voorgoed loslaten.
 • Hoe de OTIF te verhogen naar 100% en de TCO met minimaal 25% te verlagen.
 • Hoe van fabrikanten/leveranciers geen vijanden te maken, maar partners die voor je gaan rennen in plaats van je te negeren.

Interessant voor: operationeel, tactisch, strategisch inkopers, logistiek managers, raad van bestuur

Deelsessie d: Hokjesdenkers: "In je hok!"

Verzorgd door: Arseus Medical BV

Ziektekostenfinanciering kraakt aan alle kanten. De overheid probeert dit te beteugelen door veel zorg van de tweede en de eerste lijn naar de nullijn te duwen (zelfzorg thuis). De keuzes daarvoor zijn zo langzamerhand niet meer vrijwillig. Met behulp van wearables en eHealth oplossingen geven we hier invulling aan om daarmee tegelijk ook een lijn in te zetten van 'curatief naar preventief'. 

De thema’s van deze kennissessie voor medische hulpmiddelen gelden in zekere zin ook voor medische apparatuur, waar Arseus Medical actief in is. Zeer actueel is 'ziekenhuis verplaatste zorg', waarbij allerlei wearables worden gepresenteerd.

Topics:

 • Meten is weten om met technologie de maatschappelijke en financiële zorguitdagingen aan te pakken. 
 • Technologie moet vooral wat brengen en dienend zijn in plaats dat het van alles kost. 
 • Hoe zet je eHealth en wearables succesvol in? 
 • Update over eHealth technologie van nu. 
 • Leer waar we nu staan, welke hordes er nog zijn en hoe deze genomen kunnen worden.

Interessant voor: innovatiemanagers, zorgvernieuwers, leidinggevenden, denktanks, zorgverleners (artsen), ICT-ers, zorgarchitecten en algemeen geïnteresseerden

Is jouw interesse inmiddels gewekt? Meld je aan! 

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze kennissessie. Meld je aan en kies een of twee deelsessies.

Tot slot

Onze kennissessies zijn toegankelijk voor alle leden. De (deel)sessies kunnen verzorgd worden door zowel Intrakoopleveranciers als niet-Intrakoopleveranciers.

Deel dit artikel

Voor meer informatie neem contact op met

Joost Geerlings
 • 0418 65 70 70