Webinar Levenscyclusbeheer duurzame technologie

5 september 2023

Een leefbare en gezonde wereld wil iedereen. Als een van de grootste sectoren in Nederland kan de zorg daaraan een belangrijke bijdrage leveren. In het kader van de Green Deal Duurzame Zorg worden allerlei initiatieven ondernomen, ook op het gebied van circulaire IT.

Voor het terugdringen van e-waste en CO2 in de zorg werkt Intrakoop samen met BNP Paribas 3stepIT voor het implementeren van hun oplossing voor Levenscyclusbeheer duurzame technologie. BNP Paribas 3stepIT implementeert een Technology Lifecycle Management Solution. Een oplossing die ontzorgt: zowel bij de aankoop van nieuwe technologie als bij het beheer en bij de continue vernieuwing van de IT-hardware. 

Bij BNP Paribas 3stepIT willen ze jouw IT apparatuur terug !

De missie en de ambitie van 3stepIT is om elektronisch afval en wereldwijde emissies te verminderen door bedrijven te helpen technologie duurzamer te gebruiken. Zij biedt een complete aanpak vanaf de aanschaf van de IT apparatuur, het beheer en het na de economische levenscyclus terughalen bij de gebruiker. Vervolgens krijgt ca. 95% van de IT apparatuur een 2e leven. De restwaarde van de in te nemen apparatuur vloeit weer terug naar zorgorganisatie. Het doel is realisatie van CO2 reductie en e-waste besparingen in de zorgorganisatie. De gegevens van het duurzaamheidsrapport dat aan het eind van de looptijd wordt afgegeven kunnen worden opgenomen in de jaarrapportage. 


Overheidseisen aan de zorg ten aanzien van duurzaamheid

Een geautomatiseerde service helpt zorgorganisaties om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en de principes van de circulaire economie voor IT-beheer in hun bedrijfsprocessen te integreren. Het bewustzijn van organisaties dat toegang tot de juiste technologie belangrijker wordt dan het eigendom van IT wordt hiermee vergroot. 


Webinar Levenscyclusbeheer duurzame technologie

Tijdens dit webinar licht Bart Sels van BNP Paribas 3stepIT toe hoe het circulaire Technology Lifecycle Management Solution model werkt en waar de duurzaamheids-, security en financiële voordelen liggen voor zorgorganisaties. Het webinar duurt ongeveer 45 minuten en zal plaatsvinden via Microsoft Teams op het volgende moment:

  • 5 september 2023 van 11.00 uur tot 12.00 uur

Deelname is kosteloos voor leden van Intrakoop. 

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor Financiële managers, IT Managers, Duurzaamheid managers, inkopers, contractmanagers en andere functionarissen die bezig zijn met de implementatie van circulaire processen.


Aanmelden

Geef je voor het webinar op via de button ‘Aanmelden’. Enkele dagen voor het webinar ontvang je van ons een e-mail met de snelkoppeling naar het webinar.


Wil je meer weten over ons Programma klimaatneutraal en circulaire IT om de zorg te verduurzamen en onze CO2-uitstoot te verminderen? Neem dan contact op met collega Simon Kuipers, simon.kuipers@intrakoop.nl,  06 54 77 10 26. Of bel of mail Jan Holsappel, jan.holsappel@intrakoop.nl,  06 21 28 69 32


 

Deel dit artikel

Neem contact op

Simon Kuipers
Productgroepmanager ICT
  • 06 54 77 10 26