De week van het Personeel: Sessie spraaktechnologie

23 november 2023
Aanmelden

De zorgsector staat voor immense uitdagingen, onder andere veroorzaakt door een hoog personeelsverloop en een administratieve last die steeds groter wordt. We zien dat traditionele benaderingen niet meer volstaan. Het is tijd voor een radicale verandering! Spraaktechnologie is hierbij een relevant tool met enorme impact.

Voor alle bij Intrakoop aangesloten leden organiseert de Intrakoopcommunity van 20 november tot en met 23 november “De week van het Personeel”.

De verschillende kennissessies die in deze week plaatsvinden worden verzorgd door leveranciers die zijn aangesloten op de Intrakoopcommunity. Dit zijn zowel Intrakoop- als niet-Intrakoopleveranciers.

Tijdens deze Week van het Personeel wordt tijdens 1 van de kennissessies ingegaan op het volgende thema:

23 november 2023 : spraaktechnologie

Sessie over "Het boeien en binden van personeel met inzet van spraaktechnologie” verzorgd door ORdigiNAL.

‘Op welke wijze kan spraaktechnologie zorgen voor een aanzienlijk reductie van de administratieve last?’

Bij het aantrekken van zorgpersoneel is een goede beloning een begin. Wil je hen ook boeien, binden en behouden dan moet je hen zoveel mogelijk bezig laten zijn met het primaire proces en niet met de administratieve rompslomp. En dat kan gerealiseerd worden met spraaktechnologie.

De meerwaarde van spraaktechnologie in Cure & Care? Het halveert de administratieve last, verhoogt het werkplezier en levert significant meer tijd op voor zorg en aandacht voor de cliënt/patiënt. Over impact en relevantie gesproken! Wat betekent dit voor jullie medewerkers? En voor jouw organisatie?

'Spraakgestuurd rapporteren' is een containerbergrip geworden. We zien binnen de zorg dat het omzetten van spraak naar tekst al een tijdsbesparing van 30% oplevert. Spraakgestuurd werken gaat nog een stuk verder dan alleen het direct omzetten van spraak naar tekst in het ECD of ZIS. Hierbij kan de oplossing ook in andere applicaties gebruikt worden en kan deze per usecase verrijkt worden met AI, deeplearning en ChatGPT (mits AVG proof uiteraard!) om jouw proces nog verder te optimaliseren en te digitaliseren.

In deze sessie kom je er achter dat gebruik van spraaktechnologie voor het werk net zo eenvoudig is als het gebruik van spraakberichten van Siri of WhatsApp.

Topics

 • Het belang van boeien en binden van zorgpersoneel
 • De impact van spraaktechnologie op de administratieve lastenverlichting
 • Tijdsbesparing door spraakgestuurd rapporteren
 • De impact van spraakgestuurd werken en workflows op het zorgproces

Voor wie is deze kennissessie Interessant?

 • C-level
 • CMIO
 • Innovatie manager
 • Business Development
 • Zorg Manager
 • HR professionals

Is jouw interesse inmiddels gewekt? Meld je aan!

Deel dit artikel

Neem contact op

Joost Geerlings
Communitymanager
 • 06 20 60 39 44