Webinar Duurzaamheid in de zorg: kijk hoe de coöperatie Intrakoop je helpt!

7 december 2023
Online
Aanmelden

De meeste mensen zullen Intrakoop kennen als een ledencoöperatie voor inkoop. Door de jaren heen is onze dienstverlening uitgebreid naar de behoefte van deze leden, hieruit is het programma duurzaamheid ontstaan, dat een bredere (bedrijfskundige) aanpak kent, die een bredere kijk heeft dan (duurzame) inkoop alleen.

Team duurzaamheid zet zich dagelijks in om onze leden te helpen bij verduurzaming. Reeds meer dan 40 zorgorganisaties hebben gebruik gemaakt van één of meerdere van onze diensten. Van ouderenzorg tot ziekenhuis tot GGZ.

Wij benaderen duurzaamheid op integrale wijze. Met oog op de toekomst is dat niet alleen noodzakelijk, maar ook slim!  Misschien heb je de term CSRD al eens voorbij zien komen?

CSRD is een rapportageverplichting op duurzaamheid, waarbij gerapporteerd dient te worden op basis van dit ESG-model. Vanaf 1 januari 2024 zal deze verplichting gelden voor beursgenoteerde bedrijven, banken en verzekeraars. Deze wetgeving heeft grote impact op het thema en hierdoor komt duurzaamheid in een volgende fase terecht. 

Naar verwachting zal binnen enkele jaren deze verplichting ook voor de zorgsector gaan gelden, maar feit is, dat nu al velen zorgorganisaties er mee te maken gaan krijgen, aangezien zij bijvoorbeeld hun vastgoed in een BV hebben ondergebracht óf hun assets hebben gefinancierd via een bank (die op termijn alleen nog maar ‘groene’ assets wil financieren).  Wij zijn van mening dat ESG dan ook de toekomst van duurzaamheid is. Onze herziene trajecten zijn hiermee een goede, eerste voorbereiding op deze aankomende wetgeving.

In dit webinar presenteren wij de mogelijkheden die Intrakoop biedt, staan wij stil bij toenemende wet- en regelgeving en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Sluit jij ook aan bij één van de webinars?

  • Dinsdag 24 oktober om 10:00
  • Donderdag 9 nov om 10:00
  • Woensdag 22 november om 09:00
  • Donderdag 7 december om 14:00

Wij bieden verschillende mogelijkheden om het webinar bij te wonen. Bekijk in onze agenda welke datum geschikt voor jou is, en schrijf voor die webinar in! 

Deel dit artikel

Neem contact op

Lise Winters
Consultant Duurzaamheid
  • 06 13 27 21 23