Hoe selecteer je de juiste Asset Tracking oplossing?

26 maart 2024
Online
Aanmelden

Beschikbaarheid is een belangrijk onderwerp in de zorgsector. Het is essentieel dat de juiste apparatuur, medicijnen en andere benodigdheden op het juiste moment beschikbaar zijn om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. In ‘deze week van de beschikbaarheid’ willen we extra aandacht besteden aan de beschikbaarheid van assets en goederen in de zorgsector en de uitdagingen die hierbij komen kijken.

Er zijn verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om de beschikbaarheid hiervan te verbeteren, zoals het gebruik van asset tracking technologie.

Tijdens deze kennissessie wordt door Fujitsu Components Europe B.V. ingegaan op het volgende thema:

Hoe selecteer je de juiste Asset Tracking oplossing?

De Asset Tracking oplossing kan ziekenhuizen en zorginstellingen helpen om efficiëntie te verbeteren. Dit kan op diverse gebieden. Denk daarbij aan beter voorraadbeheer en betere beschikbaarheid van apparatuur en hulpmiddelen. Efficiëntievergroting resulteert in meer tijd voor zorg zorgt voor kostenbesparingen. Als startpunt is het belangrijk om goed naar de organisatie te kijken en te beginnen met een aantal vragen, de oplossing moet de organisatie passen.

Topics

  • Wat voor type oplossingen zijn er beschikbaar?
  • Kostenbesparingen en voorkomt onnodige aankopen door gebrek aan inzicht in gebruik en locaties.
  • Het belang van factoren zoals schaalbaarheid, interferentie, et cetera.
  • Welke vragen stel je voor het maken van een passende keuze?
  • Een voorbeeld van eerdere integratie binnen een Nederlands ziekenhuis.

Voor wie is deze kennissessie Interessant?
De kennissessies zijn toegankelijk voor alle leden van Intrakoop. De verschillende kennissessies die in deze week plaatsvinden, worden verzorgd door leveranciers die zijn aangesloten op de Intrakoopcommunity. Dit zijn zowel Intrakoop- als niet-Intrakoopleveranciers

  • Zorgbeleidsmakers die aanlopen tegen problemen zoals tijd voor zorg, gebrek aan overzicht wat betreft assets binnen de organisatie.
  • Voor IT-afdelingen en projectleiders die een aanvraag hebben liggen voor een oplossingen m.b.t. het lokaliseren van assets of het faciliteren van zorgpersoneel m.b.t. snellere beschikbaarheid van assets.
  • Projectleiders met de vraag of opdracht om onderhoud aan medische apparatuur inzichtelijker te maken

Let op: deze kennissessie wordt in het Engels verzorgd.

Deel dit artikel

Neem contact op

Joost Geerlings
Communitymanager
  • 06 20 60 39 44