Webinar “Het hoe en wat van een strategisch Huisvestingsplan”

25 juni 2024
Aanmelden

De wereld van de zorginstellingen wordt steeds complexer. Dat geldt niet alleen voor het zorgproces, maar ook voor de bedrijfsvoering en specifiek de huisvesting. Schaarse middelen en schaarse capaciteit dwingen tot het maken keuzes. Voor huisvesting zijn de keuzes extra moeilijk omdat ze gevolgen hebben tot ver in de toekomst en veelal gepaard gaan met grote sommen geld. Om de juiste keuzes te kunnen maken is het belangrijk een zorgvuldige afweging te maken in het spanningsveld van financiën, vastgoedambities en de (huisvestings)wensen die volgen vanuit het primaire proces. In dit webinar leggen wij je zin en onzin van een strategisch huisvestingsplan uit en geven u inzicht hoe u tot een goed plan komt.

In een strategisch huisvestingsplan worden het spanningsveld tussen functionele doelstellingen, vastgoed doelstellingen en financiële doelstellingen blootgelegd en wordt op basis van de strategische agenda van de organisatie gekomen tot een zorgvuldige afweging en uiteindelijk een prioritering van de verschillende huisvestingsvraagstukken. Een strategisch huisvestingsplan geeft duidelijkheid, rust, inzicht in de investerings- en exploitatieagenda en maakt kansen en risico’s in de portefeuille inzichtelijk. In het volgende webinar wordt nader stil gestaan bij de nut en noodzaak van een strategisch huisvestingsplan en manier waarop tot zo’n plan gekomen kan worden.

Op 25 juni organiseren we van 11.00 tot 12.00 uur een webinar Verbeter het rendement van jouw zorgvastgoed. Heb je interesse om deel te nemen?

Voor wie?

Voor iedereen die op strategisch niveau te maken heeft met zorgvastgoed. Of het vastgoed nu gehuurd of in eigendom is. Van finance tot facilitair van bestuurder tot hoofd vastgoed.

Deel dit artikel

Neem contact op

André Burnet
Contractmanager Facilitaire Diensten en Vastgoed
  • 06 26 02 68 03