Duurzame energie tegen lagere kosten

Energie

Vanaf 2019 kopen we uitsluitend duurzame elektriciteit in op basis van windenergie. Maak je gebruik van  onze elektriciteitsovereenkomsten? Dan krijg je dus automatisch duurzame energie. Zo wordt de zorg steeds groener. En je bespaart ook nog flink op de leverancierskosten.

In 2016 en 2017 hebben we aanbestedingen gedaan voor de inkoop van duurzame energie vanaf 2019. Het ging daarbij om een Europese aanbesteding en om een niet-Europese, onderhandse aanbesteding.

Windenergie voor de zorg

Bij de onderhandse aanbesteding heeft Eneco gewonnen voor elektriciteit en aardgas. Deze overeenkomsten gelden voor de periode 2019 - 2023. Eneco is ook de winnaar bij de Europese aanbesteding voor elektriciteit. Daar heeft Vattenfall (voorheen Nuon) de beste aanbieding gedaan voor aardgas. Deze laatste overeenkomsten met Eneco en Vattenfall lopen voor de periode 2019 - 2023.

Leden die meedoen aan een van deze overeenkomsten, kunnen ook hun keuze nog verfijnen. Zo kun je kiezen voor elektriciteit via Nederlandse windparken en voor verduurzaming van het aardgas door CO2-compensatie.

Forse besparing kosten

Leden die meedoen besparen samen flink op de leverancierskosten. Het gaat hierbij om de opslagen van de leverancier op de groothandelsprijs.

Bij de overeenkomst op basis van de onderhandse aanbesteding is de gezamenlijk besparing 2,8 miljoen euro. Bij de Europese aanbesteding gaat het om 465.000 euro.

De marktprijzen voor gas en elektriciteit zijn nog niet helemaal vastgelegd, als je gekozen hebt voor onze gespreide inkoopstrategie. Dat gebeurt vlak voor het leveringsjaar. Je ontvangt onze definitieve prijzen half december. 

Beheer energiecontract

Neem je deel aan een raamovereenkomst? Dan doen wij het contractmanagement met de leverancier. Heb je een klacht over onze leverancier? Wij staan je bij om de afgesproken kwaliteit in het contract te garanderen.

Minder handelingen, meer gemak

Maar deze aanbestedingen leiden tot meer voordelen. Denk aan minder handelingen. Alle locatiegegevens zijn online beschikbaar. Mutaties voor zowel gas als elektriciteit zijn digitaal bij één leverancier te verwerken. De verbruiken die worden gemeten door een slimme meter  zijn meteen online beschikbaar. Bovendien kunnen klein- en grootverbruik op één verzamelfactuur gezet worden.

Bijdrage 'Social Return on Investment'

Behalve afspraken over duurzame energie tegen gunstige prijzen, hebben we ook sociale afspraken gemaakt met de leveranciers. Zo leveren we een bijdrage aan ‘Social Return on Investment’ (SROI). De leveranciers zetten 5% van de omzet in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen. Zo helpen we deze mensen duurzaam aan werk.

Neem contact op

Ook besparen met duurzame energie? Meedoen met de elektriciteits- en aardgasovereenkomsten met Eneco kan nog. Je kunt ook bij ons terecht als je de CO2-uitstoot van je organisatie wilt compenseren.

David Hoorn
Productgroepmanager Energie
  • 06 52 75 28 84
David Hoorn