Welke voedingsleverancier past bij jouw zorgorganisatie

Een complete, betaalbare maaltijdvoorziening regelen voor je zorgorganisatie. Passend bij de wensen en behoeften van patiënten of bewoners. Daar is visie voor nodig. En inzicht in wat je organisatie nodig heeft. Maar ook kennis van betaalbare voedingsconcepten en betrouwbare producten. Wij helpen je een passende oplossing te vinden, vanuit een onafhankelijke rol. Voor, tijdens en na het selectietraject.

Zo werken wij

Bij Intrakoop analyseren wij dagelijks de markt. Daardoor weten wij wat er te koop is. Ook als het gaat om eten & drinken. Samen vinden we de perfecte match voor jouw organisatie. Zodat jij slim inkoopt tegen de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Tegelijkertijd kom je tegemoet aan de wensen en behoeften van jouw organisatie.

Vervolgens verzorgen we het contractmanagement voor je en zien we toe dat alle afspraken worden nagekomen. We zijn betrokken van A tot Z: voor, tijdens en na het selectietraject.

‘Samen vinden we de perfecte match voor jouw organisatie‘

Voor de selectie

Vóór de selectie van een voedingsleverancier zetten we de volgende stappen:

 1. We brengen in kaart wat de visie van je organisatie is op eten & drinken. En samen formuleren of herijken we het beleid, met genoeg draagvlak binnen je organisatie.
 2. De volgende stap is een inrichtingsplan opstellen. Hiermee geef je eten & drinken vorm per locatie en doelgroep. Denk aan de bestelwijze van (warme) maaltijden, logistiek per locatie, maaltijdbereiding of verwarming, personeel en financiën. Rekening houdend met specifieke eisen en wensen van locaties. Alles passend binnen beleid en budget.

Tijdens de selectie

De volgende stappen zetten we tijdens de selectie van voedingsleveranciers:

 1. We kijken naar het programma van eisen (en wensen) van jouw organisatie. Gaat het bijvoorbeeld om de inkoop voor kleinschalige zorg of grootschalige distributie? Dan bepalen we hoe we het selectietraject aanpakken: wat past bij jouw organisatie? We kijken naar collectieve oplossingen, waarbij je kunt meedoen aan aantrekkelijke kostenbesparende raamovereenkomsten. Of we ondersteunen je bij individuele aanbestedingen.
 2. Vervolgens maken we samen afspraken met voedingsleveranciers over de prijs, afhandeling en de dienstverlening die de zorgorganisatie wenst.

Na de selectie

Is het selectietraject afgerond? En zijn er afspraken gemaakt met een of meer voedingsleveranciers? Dan is het zaak om te zorgen dat de samenwerking met de leverancier voldoet aan de wensen en verwachtingen van jou en je collega’s. En om in de gaten te houden of de gemaakte afspraken worden nagekomen. Daarbij blijft het doel: tevreden cliënten en gasten. Samen met je organisatie kunnen wij het contractmanagement verzorgen. Daarmee behouden contracten hun meerwaarde. Samen borgen we de kwaliteit van eten & drinken in je organisatie. En waar mogelijk brengen we verbeteringen aan. Vooraf bepalen we in overleg wat je behoeften zijn en wat je verwacht van het contractmanagement.

Voordelen van onze aanpak

Een selectietraject met Intrakoop levert de volgende voordelen op:

 • Kennispartner
  Je profiteert van onze uitgebreide expertise en contacten op het terrein van eten & drinken. Dit vertaalt zich in een selectietraject dat nauwgezet is afgestemd op de behoeften van jouw organisatie.
 • Marktconforme aanbiedingen
  Dankzij de benchmarkgegevens van ruim 200 deelnemende leden, hebben we altijd een actueel zicht op marktconforme aanbiedingen.
 • Prijsvoordeel
  Een collectief Intrakoopcontract levert jou als lid een aantrekkelijk prijsvoordeel op.
 • Flexibiliteit
  Het contract biedt veel flexibiliteit, ook tijdens de looptijd, dankzij afspraken over omzet, logistiek en dienstverlening. Deze afspraken maken we op maat met elke afzonderlijke zorgorganisatie.
 • Contractmanagement
  Zolang het contract loopt, verzorgen wij het contractmanagement. Wij zijn jouw aanspreekpunt naar de leverancier bij vragen over de uitvoering van het contract.

Neem contact op

Ook een passende oplossing vinden voor de inkoop van eten & drinken? Neem voor meer informatie of een afspraak contact op met:

Ido Verbree
Adviseur Care
 • 06 50 51 47 92
Ido Verbree