Veilige farmaceutische zorg tegen de juiste kosten

Medisch en Farmacie

Geneesmiddelen beïnvloeden direct de primaire zorg voor cliënten. Maar farmaceutische zorg is complex. Samen met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) begeleiden wij je voor, tijdens en na de selectie van een apotheek. Zo kun je cliënten de beste farmaceutische zorg bieden tegen de juiste kosten.

Kennis inkoop en farmaceutische zorg gebundeld

De farmaceutische zorg is een complex en risicovol onderdeel van de behandeling van cliënten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zit daar - terecht - bovenop. Hoe zorg je ervoor dat het medicatieproces in jouw organisatie goed op orde is? En dat je kunt rekenen op goede kwaliteit tegen de juiste kosten? Een hele uitdaging. Zeker wanneer je organisatie geen eigen apotheek heeft. En jij op zoek moet naar een apotheek die bij je organisatie past.

Dat vereist specialistische kennis van inkoop én van farmacie. Daarom hebben wij onze kennis en expertise gebundeld met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Wij adviseren en begeleiden je voor, tijdens en na de selectie van een instellingsapotheek.

Kies zorgvuldig de beste apotheek

Wil je cliënten veilige farmaceutische zorg bieden tegen de juiste kosten? Dan is goede samenwerking tussen jouw zorgorganisatie en de apotheek cruciaal. Dat begint met het selecteren van de meest geschikte instellingsapotheek voor jouw organisatie. En met het afsluiten van een doordachte overeenkomst met de apotheek.

Bekijk de 5 stappen van het selectieproces

Focus op kwaliteit blijft

Wij zetten ons in om de kwaliteit van de farmaceutische zorg in je organisatie te borgen. En waar mogelijk te verbeteren. Ook na de selectie van een apotheek. Juist onze continue betrokkenheid als onafhankelijke marktpartij biedt jou de beste garantie voor goede farmaceutische zorg. Met aandacht voor het belang van de cliënt, de medicatieveiligheid en innovatie. En dat tegen de juiste kosten.

Na afronding van het selectietraject, kun je voor het contractmanagement bij ons terecht. Dat kan trouwens ook als wij de aanbesteding of heronderhandeling niet hebben begeleid.

Lees meer over ons contractmanagement voor farmacie

Voordelen op een rij

Onze samenwerking met IVM voor de inkoop van farmaceutische zorg heeft de volgende voordelen:

  • bundeling van specialistische kennis en expertise van inkoop en farmacie;
  • professionele en onafhankelijke ondersteuning voor, tijdens en na de selectie van de juiste apotheek;
  • continue betrokkenheid en aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit van de farmaceutische dienstverlening;
  • verlagen van de Total Cost of Ownership van de farmaceutische zorg;
  • korting op cursussen medicatieveiligheid van IVM.

 

Neem contact op

Wil je ook profiteren van onze kennis- en expertisebundeling met het IVM? En veilige farmaceutische zorg inkopen tegen de juiste kosten? Neem contact op met:

Mark Buijze
Productgroepmanager Farmacie
  • 06 57 70 30 81
Mark Buijze