Maandag, bonendag bij Nieuw Woelwijck

Eten en drinken

Nieuw Woelwijck heeft eten hoog in haar vaandel staan, ze denken er echt over na. ‘Elke dag een feestmaaltijd.’ De dagen van de week zijn bepalend voor wat er wordt gegeten.

Voor ons (oude) begrippen als ‘woensdag gehaktdag’ en ‘vrijdag vis’ worden door de keuken van Nieuw Woelwijck nog steeds gehanteerd. Alleen is het maandag bonendag en vrijdag een uitgebreide broodmaaltijd. Het helpt de bewoners om greep op tijd te krijgen, om iedere dag een vast item op het menu te hebben en voor de medewerkers in de keuken is het een uitdaging om zoveel variatie in de ‘bonendag’ aan te brengen dat de bonenmaaltijd elke maandag weer anders smaakt. 

‘Best spannend om een andere leverancier te kiezen. De professionele hulp van Intrakoop helpt ons hier bij.’

Ate van der Veen | Verantwoordelijk voor inkoop bij Nieuw Woelwijck

Na 35 jaar een andere leverancier

Omdat eten een belangrijk deel uitmaakt in de zorg voor de bewoners van Nieuw Woelwijck, is een goede samenwerking met de leverancier van de voeding uitermate belangrijk. Na een lange samenwerking werd in 2017 toch het besluit genomen om een aanbesteding te doen. Ate van der Veen, verantwoordelijk voor inkoop bij Nieuw Woelwijck vatte het als volgt samen: “We vinden het beste wel spannend om na lange tijd een andere leverancier te kiezen. Deze aanbesteding maakt dat wel definitief, maar de professionele en prettige begeleiding vanuit Intrakoop helpt ons hier zeker bij.” Ido Verbree, inkoper/productmanager bij Intrakoop is gevraagd om Nieuw Woelwijck de begeleiden bij de aanbesteding. Dit heeft geresulteerd in een tailor made en bijzonder traject waarvan een voorselectie en een schouwing deel uitmaakten. 

Aanbesteding, schouwing en negometrix

De aanbesteding leverde vijf partijen op die zich inschreven waarvan er eentje zich na de schouwing terugtrok. Na de presentatie van de vier overgebleven kandidaten heeft Woelwijck gekozen voor twee partijen met wie ze de vervolgstappen wilde zetten. Dat vervolgtraject is uitgevoerd met behulp van Negometrix. Uiteindelijk is Huuskes als partij geselecteerd waar Nieuw Woelwijck een meerjarenovereenkomst mee aan gaat. 

De verdeling van de taken vanuit Intrakoop was voor Nieuw Woelwijck een fijne manier van werken. Anne Marie Kolkhuis Tanke, consultant, deed het Negometrix traject en Ido Verbree begeleidde het voortraject. Directeur bestuurder Ingrid Zwiers vatte het gehele traject als volgt samen: “Al met al is het een mooi traject geweest waarin Intrakoop ons goed begeleid heeft. Het duo Ido Verbree en Anne Marie Kolkhuis Tanke heeft zeer deskundig zowel de inhoud als het proces begeleid.” Beide Intrakopers voegen daar nog aan toe dat ze zowel organisatie als houding van de betrokkenen waarderen en deze samen bijgedragen hebben aan een vlotte en prettige selectie. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over dit traject of heb je zelf vragen over hoe je je aanbesteding voor Eten & Drinken vorm zou moeten geven?

Ido Verbree
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 50 51 47 92