Visie op eten & drinken: Durf te dromen!

Visie op Eten & Drinken

Als je geen doel hebt, kun je ook nooit scoren. Die uitspraak van voetbalfilosoof Cruijff gaat ook op voor de manier waarop zorgorganisaties met eten en drinken omgaan. Daar is een heldere visie voor nodig. Intrakoop heeft daarom interactieve workshops georganiseerd. En die maakten veel los.

Tijdens onderhandelingen met leveranciers leidt een duidelijke visie tot een beter inkoopresultaat. Dat is tenminste de ervaring van Intrakoop. Maar hoe kom je tot een goede visie? Een middagje brainstormen met de eigen inkoopafdeling leidt al gauw tot navelstaren. Dat het ook anders kan, leerden de deelnemers van de interactieve workshop die Intrakoop dit voorjaar op verschillende momenten en plaatsen hield. Een vervolg op het succesvolle foodcongres van afgelopen november.

Drie stappen

Onderzoeken, overdenken en organiseren: dat zijn de drie stappen om een visie op eten en drinken te ontwikkelen en die vervolgens ook in praktijk te brengen. Tijdens de interactieve workshop kregen de deelnemers hulpmiddelen voor de eerste twee stappen. Daarbij werden ze uitgedaagd om zonder beperkingen te denken. Durf te dromen! En dat die aansporing hielp, blijkt ook wel uit de manier waarop deelnemers op de workshop terugkijken.

‘Kom maar op met die wensen!

Jozefien Luberti | Inkoper bij Carint Reggeland Groep

'Betrek ook anderen bij de visievorming. Dat advies was echt een eyeopener voor ons. Ik was samen met een collega naar de workshop gegaan omdat het contract met onze huidige leverancier voor eten en drinken volgend jaar afloopt. We waren dus al begonnen met het formuleren van een nieuwe visie. Maar we hadden daar nog geen andere partijen bij betrokken. Maar patiënten, artsen, verzorgers, facilitair medewerkers
en de directie hebben ondertussen ook allemaal specifieke wensen als het over eten en drinken gaat. Die wensen moet je zoveel mogelijk in de visie meenemen, beseffen we nu ook. De overleggen met de verschillende belanghebbenden staan inmiddels al gepland.'

‘Clockless eating!

Nicole Muntendam | Hoofd hoteldiensten van de St. Anna Zorggroep
 

'Hoe kan het beter? Wat kunnen we anders doen? Dat waren de vragen waar we tijdens de workshop met andere deelnemers over hebben gebrainstormd. Ik was daar uiteraard bij aanwezig, want ik had Intrakoop eerder uitgedaagd om zo'n visiebijeenkomst te organiseren. De setting was informeel en samen vroegen we ons af wat onze droom is als het gaat om eten en drinken. Op een gegeven moment riep ik 'clockless eating!'. Bewoners moeten kunnen eten wanneer ze dat willen, ook op ongebruikelijke tijden. Dat was een idee waar we het intern al eens over hadden gehad. En ik merkte dat dit idee ook bij de deelnemers van de workshop aansloeg. Nu moeten we natuurlijk nog wel goed overdenken hoe we dat in praktijk kunnen brengen en hoe we een en ander moeten organiseren.'

Zelf deelnemen aan onze workshop? Kijk in de agenda en meld je aan.

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over onze diensten voor eten & drinken? Neem contact op met:

Marc Stout
Segmentmedewerker Eten & Drinken
  • 0418 65 70 70