Intrakoop helpt Het Baken met zorgalarmering

Verzorgende helpt patient_web

Zorgorganisatie Het Baken was op zoek naar een zorgalarmeringssysteem. Met vrijheid voor de bewoner en een veilige omgeving met maximale privacy. Intrakoop heeft hen begeleid bij de selectie van de juiste leverancier.

Het Baken wilde zorgalarmering met alle moderne functionaliteiten, zoals het instellen van leefcirkels, het doen van noodoproepen via de smartphone en een volledige integratie met bestaande systemen. Dit alles van goede kwaliteit en betaalbaar. Het selectietraject heeft geleid tot een overeenkomst met leverancier Van Breda.

Vrijheid van de bewoner

Deze leverancier ontwikkelt toekomstbestendige zorgalarmeringssystemen, waarbij de vrijheid van de bewoner centraal staat. Dat sluit naadloos aan bij de ideeën van Het Baken. Verder hebben we de offertes beoordeeld op de juiste balans tussen de kwaliteit van de apparatuur en de kosten voor de investering, het onderhoud en de licenties. Van Breda uit Brummen kwam als beste leverancier naar voren.

Proof of concept

Onderdeel van het selectietraject, dat Intrakoop intensief heeft begeleid, was een ‘proof of concept’. Dat is heel belangrijk, omdat de werking van een  zorgalarmeringssysteem sterk kan worden beïnvloed door de omgeving. 

Het Baken tekent overeenkomst zorgalarmering
Erwin van Breda en Herman van Huffelen zijn blij met het resultaat

Op 8 augustus hebben zorgorganisatie Het Baken en leverancier Van Breda hun overeenkomst voor zorgalarmering ondertekend. Het Baken gaat het systeem eerst op twee locaties invoeren. Daarna volgen andere locaties. De samenwerking geldt in ieder geval voor 5 jaar.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe Intrakoop je organisatie kan ondersteunen bij de keuze voor zorgalarmering? Neem dan contact op met

Hans de Ruijter
Consultant
  • 06 22 94 74 75