Veiligheid en controle met Mobile Device Management

Mannen met tablet_web

Bring your own device, of choose your own device, we hebben allemaal wel eens gehoord van deze trends op gebied van kantoorhardware.

Trends die menig beheerder slapeloze nachten bezorgen. Devices die zowel privé als zakelijk gebruikt worden en waar bedrijfs(-kritische) informatie op staat. Dit is zeker nu relevant, waarbij elke schending van de privacy en/of databreach, gemeld moet worden in verband met de AVG.

Mobile Device Management, de oplossing

Gelukkig biedt Mobile Device Management (MDM) hierin een uitkomst. Niet voor alles maar voor een groot gedeelte van die zaken waar een beheerder minder van slaapt. Bedrijfs(-kritische) informatie kan in afgesloten en beveiligde ruimtes (containers) op de verschillende devices geplaatst worden. Daarnaast wordt het aantal devices in de omgeving in kaart gebracht en is in één oogopslag te zien, wie welke device in gebruik heeft. 

Zo kan data op zoekgeraakte of gestolen devices van een afstand gewist worden, zonder daarbij de privédata van de gebruikers te raken. Daarbij is de beheerder verzekerd dat de mobile devices voorzien zijn van de laatste updates van applicaties en operating systems. Indien hij dat nodig acht kan hij ze zelfs met behulp van MDM pushen naar de gebruikte devices. Mocht de gebruiker remote support nodig hebben, dan biedt MDM de ICT- afdeling de mogelijkheid om de gebruiker op afstand te ondersteunen.  

Veilige en beveiligde bedrijfsinformatie

Extra functionaliteiten zoals het managen van administrator rechten en het applicatiebeleid, zorgen ervoor dat hiermee de ICT-afdeling volledig in controle is over de endpoint devices binnen, maar ook buiten, de eigen vertrouwde omgeving. Zodat je er altijd op kan vertrouwen dat je bedrijfsinformatie veilig is. 

Meer weten? Samen met onze ICT-partner Protinus IT kunnen wij je helpen met eventuele vragen over MDM en helpen bij de implementatie van MDM-software.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over MDM? Of misschien een andere vraag over ICT? Bel met:

Patrick Van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81