Allergenen, gemak, besparen en smaak

Bebo Culispray Koekenpan

Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken. Ze kunnen aanwezig zijn in bepaalde voedingsmiddelen.

De Europese Unie heeft bepaald dat  ingrediënten die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken op het etiket van het voedingsmiddel vermeld moeten staan. Door deze  regelgeving staan  allergenen steeds meer in de belangstelling. Voor mensen met een voedingsallergie is het belangrijk om te weten wat er in hun eten zit. Allergenen in hun voeding kunnen nare gevolgen hebben, darmklachten, huidirritatie en in sommige gevallen kunnen ze zelfs levensbedreigend zijn.

Onze partnerleverancier Royal Smilde Foods heeft zich in het verleden gespecialiseerd in het ontwikkelen van margarineproducten zonder allergenen.  Vooral margarine en halvarineproducten voor het gebruik op brood , maar ook producten voor het bakken en braden.  Door gebruik te maken van de door hen ontwikkelde Bebo margarines voeg je geen allergenen toe aan je eindproduct.

Als je deze margarines gebruikt voor het invetten van je pannen, bakplaten en tosti ijzers voorkom je de toevoeging van die schadelijke allergenen. Je kan er zelfs je gerechten mee invetten voor verdere bereiding! In sprayvorm biedt de allergeenvrije Bebo CuliSpray gebruiksgemak met een verfijnde botersmaak. Gebruik je een  stoomoven? Dan behoort het bestrijken van vlees, kip, vis en groenten met een kwast bij gebruik van deze spray  tot de verleden tijd. Doordat je gericht en gedoseerd kunt invetten gebruik je bovendien 50% minder. Kortom allergeenvrije Bebo CuliSpray is dé oplossing voor je keuken.  

Kijk voor meer informatie op de website: www.bebo.eu 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over de diverse oplossingen die Intrakoop biedt op het gebied van eten en drinken? Bel dan met:

Bram Buyserd
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 12 56 89 49