Waarom de bij de basis van onze samenleving is

BeeCareful

Bijensterfte is een actueel probleem. Hoe dit te linken is aan onze dienstverlening?

Onze leverancier Hero heeft een initiatief opgezet ten behoeve van de bij: Hero Bee Careful. De grote verscheidenheid aan groenten- en fruitsoorten in de wereld is alleen mogelijk dankzij het onvermoeibare bestuivingswerk van de bij. Zo'n 80 procent van al onze gewassen zijn afhankelijk van bestuiving door bijen. 

De toename van de bijensterfte de afgelopen jaren is daarom een reden tot grote zorg. Hero alleen al verwerkt maar liefst 65.000 ton fruit per jaar. Om in deze jaarlijkse fruitbehoefte te kunnen voorzien zijn 86 miljard bestuivingen nodig.  

Initiatief Hero Bee Careful

Bee Careful is een initiatief van Hero om de gezondheid van bijen en de diversiteit van fruit te beschermen. Daarbij wordt aan 3 pijlers gewerkt: onderzoek, leefomgeving en bewustwording. Bewustwording van het nut van de bijen is belangrijk. Iedereen kan namelijk bijdragen aan de bescherming van bijen en dat begint met kennis. En die kennis mag gedeeld worden!

Samenwerking NLdoet

Afgelopen vrijdag 15 maart heeft Intrakoop in samenwerking met Hero de binnentuin van ’t Zand in Utrecht ingezaaid met bijvriendelijke bloemzaadjes. Zo kunnen de ouderen genieten van mooie bloemen in de tuin en tegelijkertijd bijen verwelkomen om te bestuiven. Daarmee is de cirkel van het leven weer rond!

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over onze afspraken met Hero?

Bram Buyserd
Manager Coöperatie
  • 06 12 56 89 49