En dan ben je een jaar verder

Inkoopdiensten op maat

In het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Wat heb ik veel bevlogen en betrokken mensen mogen ontmoeten.

Van inkopers, verpleegkundigen, verzorgenden tot  managers bedrijfsvoering en raden van bestuur. Steevast kwam de rol van inkoop ter sprake. Inkoop wordt (nog?) niet als een hot item ervaren. Totdat je het gesprek erover aan gaat. En dan blijkt inkoop ineens een procesversneller te zijn. Inkoop speelt een belangrijke rol bij het inrichten van (primaire) werkprocessen. Immers, inkoop zit aan het begin van ...….alles. Of het nu gaat om het gebruiken van inco-materiaal, eten en drinken of medicijnen. Het begint allemaal met het maken van (inkoop-)afspraken. 

Als inkoper/ consultant heb ik in het afgelopen jaar op verschillende plekken bij mogen dragen aan het inrichten van de inkoopfunctie én bij kunnen dragen aan het verbeteren van het primair proces. Hoe gaaf is dat! In gesprek met onze leden wordt dat laatste als zeer waardevol ervaren. De medewerkers ervaren dan ook dat inkoop positief bijdraagt aan het plezierig werken op een afdeling of in een groepswoning.

Verbeteren kwaliteit of capaciteit inkoopfunctie?

Regelmatig hoor ik: Hoe handhaaf of verbeter je de kwaliteit als je inkoopafdeling onderbezet is en nieuwe mensen lastig te vinden zijn? Of als je structureel behoefte hebt aan meer expertise? Mijn antwoord is dan: bel Intrakoop! Intrakoop is er om jullie, onze leden, te ondersteunen. Dit kan op verschillende manieren waaronder met inkoopondersteuning. 

Als consultant breng  je de kennis van buiten bij onze leden naar binnen. Het delen van kennis wordt gemeengoed en is essentieel om gezamenlijk te kunnen ontwikkelen om doelen en resultaten te realiseren. Dat delen van onze kennis maakt dat onze leden daarmee hun kennis en kwaliteit van de inkoopafdeling up to date houden. Hoe gaaf is het om een bijdrage te kunnen en mogen leveren om de samenwerking met de leden te vergroten? Op zoek te gaan naar de verbinding en verder te kijken dan alleen het inkooptraject. 

Gebruik kennis Intrakoop! 

Organisaties hebben vaak beperkte capaciteit op de inkoopafdeling. Dat maakt het invullen van inkoopfuncties lastig. Doorontwikkelen van de inkoopfunctie en de primaire werkprocessen is dan lastig. Door gebruik te maken van het kennis en expertise centrum van Intrakoop als vraagbaak ondervang je dit. De specialistische kennis die aanwezig is over inkoop en leveranciers staat al onze leden ter beschikking. Je kunt daarmee checken of het klopt wat je doet. Hiermee ben je als organisatie in staat om wel door te ontwikkelen. Als organisatie behoud je grip en word je maximaal ondersteund. ‘Win win’, lijkt mij.

Graag helpen wij je met de doorontwikkeling van jouw primaire proces door het ondersteunen van je inkoopfunctie of - afdeling. Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Neem contact met mij op.

 

Deel dit artikel