Riedel wil voortrekkersrol duurzaamheid pakken

Vrouw Appelsientje

Het nieuwe Riedel wil de categorie non-alcoholische dranken iedere dag een beetje leuker en gezonder maken.

Ook op het gebied van duurzaamheid wil Riedel een voortrekkersrol pakken. Zo is Riedel al druk bezig om te verduurzamen, onder andere door het duurzaam telen van fruit, duurzame verpakkingen en het duurzaam vervoeren van de producten.  

Duurzame fruitteelt

Om duurzamere fruitteelt te bewerkstelligen helpt Riedel telers om op de juiste manier om te gaan met de klimaatverandering en het continu verbeteren van de kwaliteit. Zo wordt er samen met telers gewerkt aan een nieuwe manier van werken waarbij minder water gebruikt hoeft te worden. Ook vindt er continu overleg plaats met meerdere leveranciers om hun proces en daarmee de fruitteelt te verduurzamen.

Duurzaam verpakken

Al het papier voor verpakkingen en het karton voor de gebruikte verpakkingen is FSC gecertificeerd. Daarnaast is Riedel overgestapt naar een uniforme omdoos, hetgeen leidt tot een reductie in inktverbruik. Bovendien leidt het tot minder verspilling bij de sanering van productlijnen.
Voor de producten die in PET-verpakkingen zitten wordt gebruik gemaakt van gerecycled plastic. 

Duurzaam vervoeren

De sinaasappels die Riedel gebruikt zijn afkomstig uit Brazilië. Voordat de sinaasappels vervoerd worden wordt het sap geconcentreerd. Dit scheelt veel ruimte tijdens het transport, omdat er in de container geen loze ruimte is tussen de sinaasappels, en een deel van het water eruit is gehaald. Hierdoor is er minder logistieke intensiteit nodig voor het vervoeren van de sinaasappels. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Bram Buyserd
Manager Coöperatie
  • 06 12 56 89 49