De mythe van de afdruksnelheid

Medewerker gebruikt multifunctional_web

Vaak horen we dat zorgorganisaties de afdruksnelheid van nieuwe multifunctionals belangrijk vinden. Er is echter meer dat belangrijk is.

Niemand wil lang wachten op zijn of haar afdruk. We zien dan ook dat er vaak zeer snelle machines worden gevraagd. Denk aan snelheden van 55- 60 pagina’s per minuut.  Dat klinkt natuurlijk prachtig, iedere seconde een a4-tje uit de machine. Er zijn echter wat kanttekeningen bij te maken en die delen we graag met je. 92% van de printopdrachten omvat 1-5 pagina’s, dat is gemiddeld drie pagina’s. Dan zou je denken dat na drie seconden de printopdracht klaar is? Nee dus. En bij beveiligd afdrukken komt jouw afdrukopdracht pas uit de machine nadat je jezelf hebt aangemeld op de multifunctional. 

 

'First-page-out'

Een belangrijke factor bij de snelheid van afdrukken is wat men ‘first-page-out’ noemt. Dit is de tijd die nodig is voor de multifunctional om op te warmen of zelfs uit slaapmodus te ontwaken. Dat opwarmen of ontwaken heeft een grote impact op de ‘first-page-out’ tijd en daarmee ook op de afdruksnelheid.

Nemen we bijvoorbeeld een gangbare machine van een gemiddelde leverancier dan valt op dat vanuit slaapstand de eerste pagina er na 20 seconden uitkomt. De drie pagina’s van de gemiddelde printopdracht duren dan dus 22 seconden. Staat deze zelfde machine al gereed dan is de tijd voor de eerste pagina 7,2 seconden en duurt de hele opdracht 9,2 seconden. Minder dan de helft dan als de machine nog moet wakker worden.
Wanneer we een vergelijkbare machine van één van de drie Intrakoopleveranciers bekijken zien we dat de eerste pagina uit slaapmodus na 20 seconden gereed is dus daarmee ook pas na 22 seconden de hele opdracht klaar. Echter, wanneer we de machine niet in slaapstand hebben staan is de eerste pagina al na 2,9 seconden gereed, dus de hele opdracht na 4,9 seconden. 

We leren hier dus twee belangrijke dingen:

  1. Kijk bij het selecteren van de geschikte multifunctional niet alleen naar het aantal pagina’s per minuut maar zeker ook naar de ‘first-page-out’.
  2. De slaapmodus is energie-efficiënt maar zorgt er ook voor dat het hele proces een stuk langer duurt dan de eisen die je aan jouw multifunctional stelt. Zoek dus bijvoorbeeld naar een machine waarbij je met een timer de multifunctional ’s ochtends al kan laten ontwaken.

Wil je meer weten over of hulp bij het selecteren van multifunctionals neem dan contact met ons op. We helpen je graag de juiste keuze te maken. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Patrick van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81