Voor iedereen het beste onder de zon!

Vrouw Appelsientje

In een tijd waarin we allemaal steeds bewuster met onze voeding omgaan, komt ook de vraag ‘hoe gezond is sap nu eigenlijk?’ steeds vaker op.

Ook Riedel probeert de categorie koude dranken iedere dag steeds een beetje leuker maar ook zeker gezonder te maken. 

Het goede van fruitsap

Net zoals met veel andere voeding dient fruitsap met mate genuttigd te worden. Méér is niet altijd beter. Het voedingscentrum in Nederland heeft daarom de stap genomen om fruitsap uit de schijf van 5 te halen, waar fruitsap in landen om ons heen als aanvulling op de aanbevolen 2 stuks fruit per dag nog altijd in de schijf van 5 staat. Fruit en fruitsap bieden echter bij de juiste mate van gebruik wel degelijk gezondheidsvoordelen. 100% puur sap is namelijk een bron van vitamine C, kalium en foliumzuur.

Om het goede van sap te combineren met de toenemende vraag naar laagcalorische producten, heeft onze leverancier Riedel recentelijk Appelsientje Volle Smaak geïntroduceerd. In deze fruitdranken range is er naast het sap, 30% water toegevoegd. Door de toegevoegde natuurlijke aroma’s en selectie van andere vruchten hebben deze dranken nog steeds een volle smaak, maar dan wel met 30% minder calorieën. 

Daarnaast is fruitsap nog altijd een natuurlijke manier om non-alcoholische dranken lekker te maken. Een voorbeeld hiervan is Dubbelfrisss Bronwater, rijk aan smaak, natuurlijk gezoet en toch slechts met 4kcal per 100ml. Een perfect product om op een smaakvolle manier aan de dagelijks benodigde vochtinname te komen. 

Wist je overigens dat?

Sap alleen vruchtensap mag heten als het bestaat uit 100% puur sap en er dus ook nooit suiker, conserveermiddel of zoetstof aan toegevoegd mag worden.

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over dit product van Riedel? Bel onze collega Bram Buyserd, hij brengt je in contact met Riedel.

Bram Buyserd
Manager Coöperatie
  • 06 12 56 89 49