Lyreco vindt vrijwilligerswerk in samenwerking met Intrakoop

Lyreco vrijwilligersdag 2019

Het is alweer even geleden, maar vrijdag 16 augustus vond voor de tweede keer de Lyreco Vrijwilligersdag plaats. Lyreco is onze leverancier van kantoorbenodigdheden en werkplekoplossingen en zij vroegen welke zorgorganisaties de vrijwillige inzet van Lyreco medewerkers op prijs zouden stellen.

40 Lyreco collega’s  gingen deze dag aan de slag met verschillende activiteiten en zaken waar zorgorganisaties normaal gesproken niet aan toekomen. De vrijwilligersdag is dan ook bij uitstek bedoeld voor de menselijke kant. Lyreco wil  met dit initiatief bijdragen aan social return en iets teruggeven aan de maatschappij waar zij als bedrijf deel van uit maken. Daarnaast is het een leuke mogelijkheid voor team-building. 

Dit jaar koos men ervoor  om samen met ons op zoek te gaan naar zorginstellingen die wel wat hulp konden gebruiken. Dat is heel goed gelukt! Het vrijwilligerswerk is gedaan bij 4 vestigingen van Novadic-Kentron (Verslavingszorg in Bergen op Zoom, Eindhoven en Den Bosch) en 2 vestigingen van Woonzorgnet (beschermd wonen ggz in Renkum en Silvolde). De werkzaamheden waren vooral een kwestie van tuinieren, schilderen, schoonmaken en opruimen. Op sommige locaties werd er ook door cliënten van de zorginstellingen meegeholpen. Voor hen was dit meteen een nuttige dagbesteding. 

Wat duidelijk werd, is dat je in de (verslavings)zorg geconfronteerd wordt met situaties en gedragingen die je (gelukkig) in het dagelijks leven niet gewend bent. Ook werd duidelijk dat men beperkte middelen heeft om de zorg mee te kunnen verlenen en dat de medewerkers van de zorginstellingen meerdere keren hun dank uitspraken voor het feit dat Lyreco hieraan tijd besteedde. Al met al vond men het een sympathiek initiatief en dat was erg leuk om te merken. 
 

Deel dit artikel