Binnen 5 minuten snel en eenvoudig een mobiel device configureren

Desktop image

Ja, het is mogelijk binnen 5 minuten “over the air” een smartphone, tablet of Mac te installeren en te configureren.

Dit doe je met  een remote device enrollment mogelijkheid die de verschillende fabrikanten hiervoor bieden. De drie belangrijkste zijn:

  • Apple Device Enrollment (DEP)
  • Samsung Knox Mobile Enrollment (KME)
  • Google Zero Touch (ZT)

 

Kenmerken

Device Enrollment vereenvoudigt de eerste configuratie door aanmelding en supervisie van apparaten via MDM (Mobile Device Management) tijdens de installatie te automatiseren en je de mogelijkheid te bieden de apparaten op afstand te configureren. Om het proces nog eenvoudiger te maken is het mogelijk bepaalde schermen van de configuratie-assistent over te slaan, zodat gebruikers hun device direct na het uitpakken kunnen gebruiken. En dit alles zonder gebruik te maken  van een Apple of Google-account.
 

Verplichte en vergrendelbare MDM-aanmelding

Je apparatuur kan vooraf zodanig worden geconfigureerd dat automatische aanmelding bij MDM verplicht is. Hiermee garandeer je dat apparaten worden geconfigureerd volgens de vereisten van jouw organisatie en dat alle gebruikers direct de juiste configuratie op hun device hebben. Daarnaast kun je in MDM apparaten van gebruikers vergrendelen als onderdeel van het dagelijks beheer.
 

Grootste voordeel: Configuratie op afstand voor IT-afdeling

Grootschalige implementaties van IOS en Android smartphones en ook van tablets en Macs kunnen dankzij KME, DEP en of ZT probleemloos worden uitgevoerd. Zodra gebruikers hun apparatuur activeren, kun je accountinstellingen, apps en toegang tot IT-voorzieningen direct draadloos configureren. Voorbereiden van voorzieningen is dus niet nodig, en je hebt géén fysieke toegang tot het apparaat nodig om de installatie te voltooien.

Wil je zien hoe dit er in de praktijk uitziet? Bekijk dan deze twee filmpjes:

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over remote device enrollment en wat Intrakoop en haar leveranciers daarin voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze collega Patrick van Lonkhuijzen

Patrick Van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81