Gebruik jij de mogelijkheden van purchase to pay optimaal?

Mannen met tablet_web

Met purchase to pay(P2P)-oplossingen heb je besparingsmogelijkheden die snel grip op je uitgaven en transparante processen opleveren.

Dit is voor Intrakoop een belangrijke reden om leden te ondersteunen in de implementatie van dit soort software en er voor te zorgen dat onze leveranciers qua facturatie zo goed mogelijk aansluiten bij jouw interne proces. Populaire P2P-oplossingen zijn elektronisch inkopen, digitaal contractbeheer en e-facturatie. Veel leden gebruiken deze oplossingen al, maar vaak nog niet optimaal. In de komende blogs nemen we je mee in het continu verbeteren van je inkoopproces met behulp van P2P. 

Elektronische inkoop: meer tijd, meer overzicht

Digitaal bestellingen plaatsen is niet alleen makkelijk, je wint er ook tijd mee. Zeker als je binnen één systeem bij verschillende leveranciers kunt bestellen. P2P-software maakt dit mogelijk. Zo kun je eenvoudig en efficiënt producten zoeken, vergelijken en bestellen bij al je voorkeursleveranciers.

Digitaal contractbeheer

Registreer en beheer je contracten met leveranciers. Vervolgens krijg je met de real-time rapportages uit de P2P systemen grip op je uitgavenpatroon bij voorkeursleveranciers. Daarnaast bieden die overzichten zicht op hoe dit patroon aansluit op je contract.

Elektronisch verwerken van je factuur (e-facturatie)

Een papieren factuur verwerken kost veel tijd. Bovendien zijn handmatige handelingen foutgevoelig. Met elektronische facturen schrap je diverse administratieve handelingen en versnel je het proces. Hiermee bespaar je tot 70% op je kosten. Wil je af van je papieren facturatiestroom? Kies dan voor het verwerken van  elektronische facturen. Heb je je proces goed ingericht dan kost de verwerking minder dan €3 per factuur in plaats van de gebruikelijke €35 tot €125. Voor ons reden om ons samen met onze leveranciers hard te maken voor zoveel mogelijk elektronische facturen. En voor het optimaliseren van de processen bij onze leden. 

Verbeter je P2P proces continu

Een aantal software oplossingen voor P2P blijft zich door ontwikkelen. We zien dat veel leden nog niet altijd optimaal gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheden. 
Vaak kunnen je door het zetten van een aantal kleine stappen je interne processen nog verder verbeteren. In volgende blogs gaan we bekijken op welke KPI’s je dan kunt sturen en wat je kunt doen om deze te verbeteren. 

Stel met ons een P2P-businesscase op

Wil je weten wat P2P voor jouw organisatie kan betekenen? Dan stellen we samen met jou een P2P-businesscase op. We onderzoeken het inkoopproces van jouw organisatie met behulp van onze Inkoopscan en kijken aan de hand daarvan wat de diverse mogelijkheden zijn. 

Daarna kijken we welke P2P-leveranciers interessant voor jou kunnen zijn, zodat je de juiste leverancier inzet voor jouw organisatie. Hulp nodig bij het implementeren of optimaliseren van een P2P-oplossing? Wij helpen je graag.  Tientallen leden gingen je al voor. 

Onze P2P-leveranciers: 

InvoiceSharing
ProActive
Tblox

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over P2P en wat dat voor jouw organisatie kan betekenen? Bel met onze collega Daan.

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66