Cybersecurity belangrijker dan ooit voor de zorgsector

cyber security

De ontwikkelingen van het afgelopen jaar hebben onmiskenbaar duidelijk gemaakt hoe cruciaal de bedrijfscontinuïteit van de zorgsector is voor onze samenleving.

In een sector waar de gevolgen van cybercriminaliteit direct effect kunnen hebben op de gezondheid van patiënten, is betrouwbare IT-security van levensbelang. Zorgorganisaties hebben meer dan ooit behoefte aan volledig inzicht in hun netwerk. Zeker nu er in grote getale op afstand wordt ingelogd in bedrijfssystemen en ransomware-aanvallen gericht op thuiswerkers toenemen.
Daarbij worden cyberaanvallen steeds geavanceerder en moet dit worden weerspiegeld in de technologieën van een IT-beveiligingsoplossing. Kortom, de wapenwedloop tussen cybercriminelen en beveiligingsoplossingen vergt continue aandacht. 

Thuiswerken? Denk aan je beveiliging! 

Het Zuyderland Ziekenhuis implementeerde enkele jaren geleden al systemen om medewerkers de gelegenheid te geven thuis te werken. Dit betekende echter ook dat hun behoefte op het gebied van endpointbeveiliging veranderde. De beveiliging diende uitgebreider te zijn en daarnaast moest een nieuwe oplossing de mogelijkheid voor centraal beheer bieden. 
Security voor zorg Inspelen op deze snel veranderende wensen en verwachtingen bleek voor ESET geen probleem. Het Zuyderland Ziekenhuis stapte over op een endpointbeveiligingsplatform met meerlaagse beveiliging en minimale systeembelasting. Daarnaast geeft een centrale beheerconsole in één oogopslag inzicht in de beveiligingsstatus van alle werkstations. Dankzij deze invulling kunnen Zuyderland-medewerkers vanaf elke locatie veilig hun belangrijke werk blijven doen.

ESET is partner van Protinus IT en deelnemer aan campagne ‘Security Voor Zorg’. Wil je meer weten over deze oplossing dan kun je er hier meer over lezen. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze oplossing van ESET? Of wil je meer weten over IT en IT--beveiliging in het algemeen? Bel of mail dan met collega Patrick van Lonkhuijzen.

Simon Kuipers
Productgroepmanager ICT & Digitalisering
  • 06 54 77 10 26