Checkbuster maakt einde aan papierwinkel

Eten en drinken

Ronssehof in Gouda gebruikt sinds vorig jaar Checkbuster NXT bij het controleren van de HACCP-voorschriften en de schoonmaak. Binnenkort volgen de twaalf andere centra van Zorgpartners Midden-Holland.

Checkbuster NXT is een app waarmee je kwaliteitsen veiligheidsinspecties kunt uitvoeren. In geriatrisch revalidatiecentrum Ronssehof wordt de app gebruikt om de HACCP-voorschriften en de schoonmaak te controleren in de keuken, het restaurant en op de afdelingen. Concreet vervangt het alle papieren lijsten waarop de medewerkers bijvoorbeeld de temperaturen van de koelkasten, de maaltijden en de kritische schoonmaakpunten invullen. Dat betekent geen gezoek meer naar mappen, geen onduidelijke handschriften en geen verspilling van papier.

Van papier naar tablet

Hoofd voeding Mike Appeldoorn vindt het een hele verbetering. ‘We zijn blij dat we van de fysieke papierwinkel af zijn. Normaal gesproken ging ik een keer per week alle afdelingen af om de lijsten na te lopen en af te tekenen. Nu hebben de medewerkers een tablet waarop ze de lijsten invullen en kan ik vanaf mijn werkplek controleren dat ze zijn ingevuld en of ze goed zijn ingevuld. Ik kan dus veel beter aansturen op het invullen. Andersom ben ik eerder op de hoogte van eventuele problemen die opgelost moeten worden. Bijvoorbeeld als de temperatuur van een koeling niet goed is of wanneer er iets stuk is. Als er ergens een probleem is, maakt de medewerker er via Checkbuster een foto van en kan ik snel actie ondernemen.’

Heel eenvoudig

Checkbuster gebruikt standaardlijsten die naar behoefte aan de lokale situatie kunnen worden aangepast. ‘Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar wij beperken ons tot die punten waar we wettelijk aan moeten voldoen. We hebben kritisch gekeken naar de lijsten, waardoor de medewerkers nu zelfs minder hoeven te controleren dan voorheen. We zijn op vier afdelingen begonnen met in totaal vijftien lijsten, onderverdeeld in dag- en weekregistraties en schoonmaak.’ De invoering ervan is soepel verlopen. Appeldoorn: ‘Zes medewerkers kregen van Checkbuster instructie. Zij hebben die vervolgens weer uitgelegd aan de andere collega’s. Het is ook heel eenvoudig: je zet vinkjes op de juiste plaatsen en vult de cijfers in die je meet. Iedereen die op internet iets kan bestellen, kan ook met Checkbuster werken.’ Dit voorjaar is Checkbuster al in drie andere centra van Zorgpartners Midden-Holland uitgerold. De overige vestigingen zullen naar verwachting voor de zomer gebruik gaan maken van de app.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wi lje meer weten over Checkbuster NXT? Neem dan contact op met

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66