Podcast over de toekomst van werk

Opnemen bloeddruk_web

Hoe ziet de arbeidsmarkt van morgen en overmorgen eruit? Randstad Nederland is een podcastserie ‘Goed geregeld werk’ gestart. Hierin delen verschillende experts hun visie op de toekomst van werk in Nederland.

Eerste aflevering met Hans Borstlap

Hans Borstlap trapt de serie af. In opdracht van de regering heeft hij als voorzitter van de Commissie Regulering van Werk – beter bekend als de Commissie Borstlap – de arbeidsmarkt onderzocht. Volgens deze commissie zijn de verhoudingen op de arbeidsmarkt helemaal scheef gegroeid en moet er dringend op korte termijn worden ingegrepen. Deze conclusie was in 2020 een wake-up call. Door corona stonden er andere punten op de politieke agenda, maar de urgentie om iets aan de arbeidsmarkt te doen is er nog steeds.

In deze aflevering van de podcastserie licht Hans Borstlap toe hoe hij denkt over oplossingen voor de scheefgegroeide arbeidsmarkt met een kloof tussen vast en flexibel personeel, veel onbenut arbeidspotentieel en te weinig ontwikkeling. Ook deelt hij zijn visie op de rol van werkgevers, overheid en ‘arbeidsgeschikten’.

Vervolg

De andere afleveringen van de podcastserie ‘Goed geregeld werk’ zijn met Janine Vos (CHRO Rabobank), Hendrik Noten (onderzoeker en auteur) en Toon Borren (People Operations Picnic), Martijn Arets (Platformexpert) en Saskia van Wieringen, directeur Randstad Zorg. Zij gaan in gesprek over de arbeidsmarkt van de toekomst, op basis van de vier principes uit het commissierapport: wendbaarheid, wederkerigheid, weerbaarheid en duidelijkheid.

De podcast kun je hier beluisteren.

Deel dit artikel