Kennis delen over collectief inkopen en financieren van zonnepanelen

Duurzaam

Samen een aanpak ontwikkelen voor de inkoop van zonnepanelen en financiële, duurzame en sociale impact realiseren. Dat is ons doel. Tijdens twee bijeenkomsten eind oktober hebben we onze kennis en ideeën gedeeld met leden. ​Maar we halen ook informatie op, want we willen een aanbesteding doen met maximale input van onze leden.

We zijn samen met tientallen leden te gast bij Stichting Prisma in Biezenmortel en Zorggroep Drenthe in Assen. Na het welkomstwoord van deze zorgorganisaties gaan Gijs van Leeuwen en Jesse Schrama van Intrakoop in op de voordelen van het collectief inkopen van zonnepanelen. Ze peilen de belangstelling om samen een aanbesteding te starten.

Financiering

Jan Martijn Buruma van Finance Ideas vertelt meer over de financiering en bijbehorende businesscases. Er zijn drie modellen om een investering in zonnepanelen terug te verdienen: via saldering, Postcoderoos en Stimulering Duurzame energie (SDE). Uiteraard komt ook de financiering van deze modellen aan de orde en dat leidt tot een interessante discussie.

Hoe nu verder

Na de presentatie komen er veel vragen die we ter plekke kunnen beantwoorden. Omgekeerd krijgen wij ook informatie die we bij de collectieve aanbesteding van zonnepanelen goed kunnen gebruiken. Zo kijken we nog even goed naar de planning, zodat leden voldoende tijd hebben om de zonnepanelen te plaatsen. Verder gaan we samen met Jan Martijn Buruma de financiële gevolgen van collectieve financiering voor individuele leden nader bekijken.

Deel dit artikel

Meer weten?

Wil jij meedoen en heb je nog niet gereageerd? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met:

Jesse Schrama
Consultant Duurzaamheid
  • 06 46 13 54 46