Intrakoop ondertekent intentieverklaring agri en zorg

Energie

Tim de Jong heeft de intentieverklaring ondertekend voor meer voedseltransitie in de noordelijke provincies. Alle betrokken partijen willen samen komen tot een houdbaar zorg- en voedselsysteem.

Onder regie van Handelshuis Atlantis B.V. wordt uitvoering gegeven aan de intentieverklaring die beoogt dat de betrokken partijen overgaan tot actie. Het gezamenlijke doel: komen tot een houdbaar zorg- en voedselsysteem. In de verklaring spreken de partijen de intentie uit om zoveel mogelijk positieve impact voor het milieu te creëren, te komen tot een houdbaar zorg- en voedselsysteem en om zich elk vanuit hun eigen rol en verantwoordelijkheid voor die doelen in te zetten.

Winst voor mileu, mens en dier

De intensieve samenwerking moet volgens de organisaties leiden tot belangrijke winst voor milieu, mens en dier. In de Noordelijke provincies wil men actie ondernemen en hard gaan werken aan concrete plannen die bijdragen aan klimaatneutraliteit in 2050, aldus de ondertekenaars in een gezamenlijke verklaring. Onder de 23 organisaties die 9 november in Groningende samenwerking en intentieverklaring tekenen zijn Antonius Zorggroep, Circulair Friesland, De Friesland Zorgverzekeraar, De Streekboer.nl, Distrivers, LTO Noord, Rabobank Noord-Nederland, Stichting Diverzio, Van Hall Larenstein, Ziekenhuis Nij Smellinghe, ZuidOost Zorg en Intrakoop.

Maatschappelijk verantwoorde inkoop

Tim de Jong, directeur ledenrelaties, legt uit: “We zijn uit volle overtuiging medeondertekenaar van deze intentieverklaring, omdat dit een belangrijke bijdrage levert aan maatschappelijk verantwoorde inkoop. Daarnaast wil Intrakoop actieve ondersteuning bieden aan dit soort regionale samenwerkingsinitiatieven.”

Deel dit artikel