Green Deal: samen naar duurzame zorg 2019-2021

Duurzaamheid

Het ministerie van VWS, brancheverenigingen, zorgorganisaties, MilieuPlatformZorg en Intrakoop willen samen afspraken maken voor een duurzame zorg. Over de energietransitie, circulaire economie en aanpak van medicijnresten in afvalwater.

Sinds dit voorjaar heeft het ministerie van VWS een Green Team dat gesprekken is aangegaan met andere ministeries, brancheverenigingen, zorgorganisaties, MPZ en Intrakoop. Het ministerie heeft de regie om in lijn met wetgeving en het nieuwe regeerakkoord met een plan voor duurzame zorg te komen. De ambitie is op basis van routekaarten afspraken te maken over samenwerking met alle partijen.

Vervolg op Green Deal 2015-2018

Drie thema’s staan centraal: de energietransitie, de circulaire economie en de aanpak van medicijnresten in afvalwater. Het streven is in het voorjaar van 2018 twee routekaarten te hebben over deze drie thema’s. Eén voor de cure en één voor de care. Daarna volgen gesprekken met bestuurders van alle brancheverenigingen over de uitwerking van het plan van aanpak voor 2019-2021. Het is het vervolg op de huidige landelijke Green Deal “Nederland op weg naar duurzame zorg”.

Intrakoop heeft in 2015 de huidige Green Deal ondertekend. Vandaaruit zijn wij betrokken bij meerdere werkgroepen om kennis te delen en zo de zorg verder te verduurzamen.

 

Deel dit artikel