Leden besparen ruim 50 miljoen euro met energiecontracten

Spaarvarken

De Intrakoop-prijzen voor energie waren in 2017 de laagste tot nu toe (bij gespreide inkoop). En dat merken leden die deelnemen aan onze overeenkomsten. Zij besparen samen in 2017 ruim € 50 miljoen. Meer dan € 22 miljoen op elektriciteit en maar liefst € 27,7 miljoen op aardgas.

Vorig jaar was de besparing ruim € 35 miljoen. Inclusief btw en exclusief toeslagen.

Prijzen 2018

Neem je deel aan onze energieovereenkomsten in 2018? Dan ontvang je in de week van 18 december de definitieve prijzen voor het nieuwe jaar. En je ziet direct wat in 2017 het voordeel voor je eigen zorgorganisatie was.

Van 35 naar 100 procent duurzaam

Jaarlijks koopt Intrakoop 300 miljoen m3 aardgas en meer dan 1 miljard kWh voor leden in. Intrakoop is daarmee de grootste energie-inkoper in de non-profitsector. 35 procent van alle ingekochte elektriciteit is nu duurzaam. In 2018 neemt dit percentage nog toe.
Vanaf 2019 wordt alle elektriciteit via Intrakoop duurzaam. Dankzij een nieuwe overeenkomst met Eneco waaraan bijna 300 zorgorganisaties meedoen. De elektriciteit wordt dan volledig opgewekt met windturbines. 

Lagere leverancierskosten en SROI

Naast de bewuste keuze voor groen, vallen de leverancierskosten ook lager uit. Bovendien draagt de leverancier bij aan Social Return on Investment (SROI) om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan werk te helpen. Zo is de zorg duurzamer, goedkoper en socialer. 

 

Deel dit artikel