;

Autoriteit Persoonsgegevens start campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’

ICT

Maandag 29 januari is de campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’ van start gegaan. Deze campagne heeft als doel mensen bewuster te maken van hun privacyrechten en biedt organisaties praktische hulp bij de naleving van de wet.

Eén van de zaken die de Autoriteit Persoonsgegevens beschikbaar heeft gesteld is de zogenoemde regelhulp; een vragenlijst welke door organisaties ingevuld kan worden waarbij actiepunten naar voren komen op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wat bij het invullen van deze regelhulp al snel duidelijk wordt is dat het een multidisciplinair onderwerp betreft. 

Privacy is multidisciplinair

Het onderwerp privacy is een samenspel van juristen, HR-medewerkers, informatiemanagers, systeembeheerders, bestuurders maar ook externe leveranciers van bijvoorbeeld software. Neem zelf eens een kijkje op de campagne-site van de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Vanuit Intrakoop bieden we op het onderwerp AVG ook een aantal diensten aan waarover we graag het gesprek met je aangaan. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op met

Meer weten over privacy, de AVG en de mogelijkheden van inhuur van FG-capaciteit?

Patrick van Lonkhuijzen
ICT-Adviseur
  • 06 55 72 12 81
;