Ziggo stopt met analoge TV-signaal

Retro TV

Ziggo gaat het tv-aanbod volledig digitaliseren.

Ziggo levert nu al overal standaard tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, maar niet iedereen maakt daar op dit moment gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv.

Klanten die momenteel analoog via de kabel tv kijken, gaan in de komende twee jaar samen met Ziggo gefaseerd per regio de overstap naar digitaal maken. In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt. De belangrijkste reden voor deze verandering is dat Ziggo zegt door te willen gaan met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Er wordt door (te) weinig mensen alleen nog analoog televisie gekeken. De aangekondigde omschakeling opent de deur voor de technologieën van de toekomst, aldus de aanbieder. 

Gefaseerd

De overstap naar digitale tv via de kabel gaat gefaseerd per regio plaatsvinden. Capelle aan den IJssel en enkele plaatsen in de omgeving worden in april van dit jaar als eerste geheel voorzien van televisie in digitale beeldkwaliteit.  Ziggo meldt dat de overstap naar digitale tv heeft geen impact op de abonnementskosten. 

Schakel mee

In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt. Als uw zorgorganisatie klant is van Ziggo en in haar vestigingen nog analoge tv gebruikt en aanbiedt aan uw cliënten wordt het tijd om te kijken wat de gevolgen van deze beslissing van Ziggo voor u kunnen zijn. Daar kan Intrakoop u mee helpen.

PS

Ben je klant bij Ziggo? Dan kun je eenvoudig checken of je al digitaal kijkt. Als kanaal 14 sport is kijk je al digitaal, is dit niet het geval neem dan contact met ons op dan vinden we samen het meest geschikte alternatief voor je organisatie.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over de gevolgen van deze aangekondigde verandering bij Ziggo?

Patrick van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81