Sensoren, dataverzameling: TENA in de innovatiemodus

Sensoren, dataverzameling: TENA in de innovatiemodus

TENA? Dat is toch dat merk van de incontinentiematerialen? Klopt. Maar tegenwoordig zetten ze ook sensoren en software in om de ongemakken van incontinentie te verzachten.

'We hebben een assessment ontwikkeld waarbij we in drie dagen tijd een plaspatroon in kaart kunnen brengen’, vertelt Oscar. Hij heeft het over Identifi, dat TENA speciaal heeft ontwikkeld voor bewoners van verzorgingshuizen en hun verzorgers. Over een periode van 72 uur draagt de bewoner incontinentieverbanden met sensoren. Die sensoren sturen de data door. Vervolgens zijn deze data op de laptop uit te lezen wanneer de bewoner plast en hoeveel. ‘Op die grafiek kun je in één oogopslag zien wat de piekmomenten zijn', legt Bettina uit. 'Daar kunnen de bewoner en de verzorger vervolgens op inspelen, bijvoorbeeld door voor zo’n piekmoment een toiletgang aan te bieden.'

Van data tot maatwerkadvies

De metingen kunnen ook uitwijzen dat een bewoner voortaan gerust dunnere incontinentieverbanden met een lager absorptieniveau kan gaan dragen. 'Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig met die data om', benadrukt Oscar. 'We gebruiken die informatie alleen om continentie te bevorderen. De kwaliteit van leven verbeteren: daar gaat het om.'

Alternatief voor water en zeep

'Iets wat de kwaliteit van leven ook verbetert, is verzorgend wassen', besluit Bettina, waarbij ze doelt op de TENA Wet Wash Glove. 'Dat is een innovatief concept om patiënten op bed te wassen. Die werkwijze is sneller en effectiever. Daarbij is het een stuk minder belastend, zowel voor de kwetsbare ouderen als voor het verzorgend personeel.'

De klantgerichte aanpak van Essity TENA blijft zeker niet onopgemerkt.

Bettina Deurloo en Oscar Nieuwmans | Sales manager institutions en National account director institutions Essity TENA

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de Intrakoop-overeenkomst met Essity TENA? Neem dan contact op met:

Ted Geutjes
Inkoper/productmanager Medisch
  • 06 12 28 43 16